mandag den 30. juni 2008

Det zig-zagger derudaf - med ærmer

En Zig- Zag med ærmer
Zick-Zack mit Ärmel
Das ist nun erstmal der letzte Zick-Zack-Pulli. Eigentlich wollte ich lange Ärmel stricken und hatte deshalb das Armloch etwas tiefer gemacht. Dann fiel mir aber ein, dass ich im Winter doch niemals mit nacktem Hals rumlaufe - also habe ich in 3 Anläufen kurze Ärmel angestrickt. War gar nicht so einfach, denn ich musste ja gleichzeitig das Armloch kleiner gestalten. In der Anleitung ist für eine andere Variation (Pullover/Jacke) ein glatter Ärmel - ich wollte gerne einen mit dem Muster des Vorderteiles.
Dette er foreløbig den sidste Zig-zag. Det var meningen at jeg ville strikke lange ærmer i blusen og derfor havde jeg lavet ærmegabet noget større. Senere kom jeg i tanker om at jeg jo aldrig ville rende med nøgen hals om vinteren, så efter 2 tiltag lykkedes det at få strikket ærmer i mit eget design og samtidig at formindske ærmegabet.



Mønstret fra blusen går igen i ærmet, som på grund af udtagningerne svipper lidt udad. De første 10 pinde efter opsamlingen af masker til ærmer er dog strikket glat for at udjævne V'et, som ville fremkomme foroven. Hvis jeg havde strikket sammenstrikningerne i midten, ville ærmets underkant blive for langt i forhold til kanten på overarmen, som så ville bue opad. For ærmets facon ville det dog have været bedre - tror jeg






Jeg elsker denne enkle bluse

Jeg har strikket 2 bluser mere af dette lækre garn, som er en blanding af silke/viscose/acryl. Detg er rigtigt lækkert at have på, og jeg er parat til at strikke en sweater magen til denne, som er strikket på grovstrikkeren
Aus dieser Wolle habe ich noch 2 weitere Pullover gestrickt. Einen glatten mit wenigen Verzierungen auf dem Grobi und einen handgestrickten in einem sportiven Lochmuster.


fredag den 27. juni 2008

Gæt hvad jeg har gang i

Intet strik uden lydbog
Stricken ohne Hörbuch geht nicht - dieses ist ein neuer Zick-Zack Pullover mit 3/4 Ärmel.
Haven kræver ikke ret meget af mig i denne tid - og det blæser for meget til at vi kan tage ud og sejle. Til gengæld sidder jeg på terassen med lydbog og strikketøjet. Jeg strikker af en dejlig silke/viscose/acryl blanding, som jeg tidligere har strikket af. Og jeg er næsten færdig med bullen. Denne model skal dog have 3/4 lange ærmer og da jeg helst vil have zig-zag mønster på dem også, kræver det lidt hovedregning uden lydbånd.
Det er forresten en dejlig engelsk serie af Elizabeth Jane Howard om en slægts tilværelse før - under og efter 2. verdenskrig. Serien er indtalt af min yndlings-indlæser, som hedder Agnethe Bjørn. Hendes måde at læse op på og selve stemmen er dejlig.

tirsdag den 24. juni 2008

Jeg elsker ting der matcher

Et perfekt match - gør mig glad

Ting der matcher hinanden i farver og form er en nydelse for mig og der er mange farvesammensætninger, som jeg ikke kan se mig træt på. En gang imellem lykkes det også at dykke ned i gemmerne og finde ting, som pludselig kan bruges til noget (nyttigt). I over 25 år har jeg haft den kønne bort liggende. Jeg er sikker på at den er købt sammen med stoffet fra havehynderne, som altså også har så mange år på bagen. Havehyndernes betræk er syet af Dralonstof fra ADO gardiner. Samme slags stof, som vi har i stuerne - men i cremehvid. Gardinerne har også 25 år på bagen. Oprindelig skulle borterne bruges til bordpynt, måske også bare til en fotoopgave til et ugeblad. Men jeg er ved at rydde op og minimere indholdet i skabe og skuffer. Her fik jeg så ideen til at bruge borterne på de to gammelrosa/fersken farvede fleece plaids som vi bruger ude på terassen. Det var en smal sag at sy dem på tæpperne og der var rigeligt til 2 borter på begge tæpper. Nu nyder jeg tæpperne ude på terassesofaen.


Heliotrop, Helicrysum Petiolaris og Nicotiana

Jeg plejer ikke at vise blomster i min hyggekrog, det har jeg min haveblog http://www.strikingeshave.blogspot.com til, men fordi blomsterne står i terassens hyggekrog vil jeg lige slå et slag for Heliotropen, som dufter så skønt af vanille og sommer at den er et "must" hvert eneste år



Gulvtæppe design: Paul Klee - Florentinisches Villenviertel

Gulvtæppet fra Ege Art-line blev jeg forelsket i da jeg så det brugt som vægtæppe på et kursuscenter. Vi har ikke mange "kulørte" ting i vores hjem. Til gengæld nyder jeg at skifte farver på "tilbehøret". På en bytur faldt jeg over en gardinrest, som var perfekt i farverne til gulvtæppet og læderstolene.

søndag den 22. juni 2008

Top og nederdel til Trine - eget design


Top efter Zig-Zag princippet og nederdel efter øjemål

Top nach dem Zig-Zag Prinzip und Rock nach Augenmass


Nederste zig-zag kanter er med ud- og indtagninger i retstrik

Untere Borte mit Ab- und Zunahmen - krausgestrickt


Øverste kanters zig-zag er holdt oppe af halskanten. Jeg har undladt at starte med det retstrikkede kvadrat. Toppen er strikket i almindeligt bomuldsgarn og efter eget design.

Die oberen Zick-Zacken werden von der Halsblende gefasst und ich habe das rechteckige Strickteil am Anfang weggelassen.


Zig-zag borterne er meget smalle og i stedet for at samle masken drejet ret, har jeg samlet den op ret for at få et mere hulmønstret præg

Die Zick-Zack Streifen sind sehr schmal und anstatt die aufzunehmenden Maschen verschränkt zu stricken, habe ich sie glat rechts gestrickt



tirsdag den 17. juni 2008

Ny hvid top efter Zig-Zag princippet

Ny top i hvid bomuld til et barnebarn
Neues Top nach dem Zick-Zack Prinzip - aus Baumwolle
Dieses Mal stricke ich nur nach meiner Mapro, die ich an dem einen Träger gemessen habe. Es soll für eines meiner Enkelkinder sein. Die Zick-Zack Streifen werden enger aneinander liegen und das Top wird an dem Halsausschnitt und der unteren Kante viele kleine Zacken haben. Am Hals muss ich die Zacken irgendwie miteinander verbinden. Kommt Zeit - kommt Rat.
Normalt er jeg maskinstrikker, men det ville da være synd at sidde over en strikkemaskine i dette dejlige vejr. Haven holder sig nogenlunde selv efter den lange tørke, indendørssysler begrænser sig til lidt madlavning til os to + fryseren. Måske skulle jeg flytte en af strikkemaskinerne ud på Terassen? Men først skal jeg være færdig med denne top. Jeg strikker den efter Zig-Zag princippet, men det eneste jeg har målt og beregnet modellen efter er skulderstroppen og en overvidde på 80 cm. Garnet er ganske almindeligt hvidt blødt bomuld. Planlangt er: Zig-Zag mønster, strikket oppefra og ned. Smalle skulderstropper og mange små zig-zag striber foran og bag. Udtagningsstriberne strikkes så der dannes huller langs midtermasken. På den måde bliver der også takker i halsudskæringen, og de må forbindes til hinanden. Hvordan finder jeg ud af hen ad vejen.

lørdag den 14. juni 2008

Zig-zag færdig på 10 dage


Zig-Zag top - fra Marianne Isagers bog "Strik a la Carte" lånt på "biblioteket

Zick-Zack Top aus dem Buch "Strick a la Carte" von Marianne Isager


Leider sind die Anleitungen von Marianne Isager sehr gewöhnungsbedürftig und von diesem Top ist auf dem Foto nicht viel zu sehen, weil sich das Model auf einer Badebrücke schlängelt und man es von Kopf bis Fuss betrachtet.. Ich stehe gern mit Rat und Tat zur Seite, wenn Jemand nicht weiter weiss. Für geübte Strickerinnen ist es jedoch leicht zu stricken, wenn man erst den Bogen raus hat, wie es funktioniert. Dann kann man auch nach der eigenen Mapro umrechnen. Ich habe mit Nadeln nr. 2½ und 2 gestrickt. Das Model im Buch ist mit Nadeln nr. 3½ gestrickt. Folglich musste ich bei meinem dünneren Garn (Schoeller Condition = Baumwolle mit Stretch) mehr Maschen als angegeben anschlagen.


Desværre kræver Marianne Isagers opskrifter nogen tilvænning. Udover deciderede fejl med hensyn til beregning af større størrelse, mangler der forskellige oplysninger. Hvor er målene taget, som angiver længden (slut) ved hhv. 40/45/ og 50 cm?. Skal man fortsætte ud- og indtagninger i nederste bort? Ifølge tegningen = nej, men borten vil falde pænere hvis ind- og udtagninger fortsættes. Et yderligere eller andet foto ville have været på sin plads. Nu fristes jeg til at tro at nederste bort skal skjules, fordi den ikke er ok?????? Nå, men toppen har været sjov at strikke og jeg strikker helt sikkert med samme teknik og egne udregninger igen.


Der er forskel på ind- og udtagningsrillen

:-) I modsætning til billedet i bogen har jeg fotograferet nedefra! Og det blev heller ikke ret meget bedre - men det zig-zagger da i alle retninger - og selvom billedet er kikset, skal I ikke snydes for det.

Sich selbst zu fotografieren ist nicht immer leicht. Ich musste jedenfalls lachen, als ich dieses missglückte Foto sah. Das will ich Euch nicht vorenthalten!
Jeg kommer til at holde maven inde
Muss wohl den Bauch einziehen :-)

Man bestimmt selbst, ob man den Pulli etwas figurbetont oder gerade stricken will. Ich war wohl etwas zu optimistisch - und hätte lieber gerade stricken sollen.

Man bestemmer selv, om man vil strikke toppen figurbetonet eller lige op og ned. Jeg var nok lidt for optimistisk og burde have strikket lige op og ned.


Detaljer

onsdag den 11. juni 2008

Isagers Zig-Zag i tyndt rosa bomuld

Et nemt håndarbejde til hyggestunder ude
Selvom det er køligt om aftenen nyder jeg at sidde ude på terassen med en plaid og mit strikketøj - en lydbog i øret og en kop kakao på bordet er heller ikke at foragte.



Til vores sejltur havde jeg pakket materiale til Marianne Isagers Zig-Zag top. Mit garn var dog noget tyndere end originalgarnet, så der skulle slås mange flere masker op og strikkes på pind 2½.. Heldigvis er modellen nem at regne om - og lige så nem at strikke. I dag mangler jeg de sidste 10 cm forneden - og så er jeg da næsten ked af at være færdig. I grunden strikker jeg ikke så meget i hånden, men er mere til maskinstrik, hvilket absolut ikke er en hygge-sommersyssel. Mon ikke jeg skulle kigge efter noget andet garn i en anden farve og strikke en zig-zag mere?

Sejltur til yndlingsøen - AARØ

Årets første længere sejltur til Aarø dog ikke med færgen men med SWEETIE. Desværre var vinden for svag, så det blev til en "køretur" med motor i stedet for sejl. En tur på 4 timer

På 4-5 timer kan man gå hele øen rundt


Havblik før solnedgang

Solnedgang og sengetid

Havluften gør dejlig træt, så fok går tidligt til køjs. Jeg plejer at sove som en sten og nyder især at sove under næsten åben himmel.. Vi tog afsted grundlovsdag og vendte skuden hjemad igen om søndagen. Undervejs ankrede vi op i Fønss Vig og gemalen var ude at svømme flere gange.