lørdag den 28. december 2019

MASKINSTRIKKEDE KARKLUDE AF BOMULD MED OPSKRIFT

Jeg fik lyst til at gøre som mange andre: At strikke karklude på strikkemaskinen. Jeg ville ikke have lyst til at gøre det i hånden, for gamle håndklæder kan jo fint skæres i passende stykker, overlockes .... og så er det det. 
Det var også mere nysgerrigheden der fik mig til at prøve kunsten på strikkemaskinen - og en stak karklude er  oplagte gaveideer.



Jeg vil gerne have et håndarbejde til "lænestolen", så jeg strikker karkludene som een lang strimmel, afbrudt af kontrastgarn med nylonsnor, hvorefter jeg vikler nye e-masker som opslag. Afslutningsvis skubber jeg hver 2. nål på ribapparatet i arbejde, sættet KR forsatsen på og strikker 1 række, hvorved der dannes lange masker på ribapparatet. Maskerne kastes af - og dermed forøges længden på KH maskerne, som nu danner lange løkker, som senere hækles af - uden tråd, bare maske i maske. 


Opskrift til tuck karklude strikket af Faktas 8/4 øko bomuld
 2,5 karklude af 100 gram garn.

KH slæde. Slå 30 - 0 - 31 masker op med lukket opslagning på kontrastgarn
(Hver anden nål ud – strik 1 rk. Sæt kam og vægte på. Mv 9.
 sæt øvrige nåle i arbejde og strik 6 rk. med kontrastgarn. Bryd garnet. Slæde i højre side.
Strik 1 rk. med nylonsnoren. Slæde nu venstre. Tryk begge partknapper ind. 
Strik 1 rk. mod højre. Skift til original garn og vikl e masker . Tråd slæden med garnet. Sæt rk tæller på 000. Tænd maskinen, vælg mønster 256. Hvis den ikke starter med rk. 1 – brug piletasterne til rk. 1 er i displayet Strik 3 rk. Slæde i venstre side. Stil vekselknappen til KC 1. Strik 1 rk. Nålene er nu valgt ud – slæden i højre side – tryk begge TUCK taster.

Sørg for godt garnafløb. Hvis der er sløjfer på garnnøglet, kør langsomt. Strik til rk. 139 – slæde i venstre side. Stil KC knappen til NL – strik 3 rk. – Slæde i højre side. Skift KH forsats til KR forsats og skub KR op. På KR vælges nu hver 2. nål til B position. Maskevidde 5. Strik 1 rk. Skub KR nåle op, så maskerne falder af nålene. (Træk ned i strikket imens) Gør maskerne på KH lange og sørg for at nålene er i Position B. Strik nu nogle rk. med kontrastgarn og kast af.

Jeg hygger mig med at lukke af og skiller karkludene ad ved at fjerne nylonsnoren ved opslagskanten. Ved afslutningen trævles kontrastgarnet tilbage til de lange masker som lukkes af med en alm. hæklenål. Hæft ender.



Ingen kommentarer: