søndag den 24. maj 2020

Stockholm Slipover til Sabina

Sabina har ønsket sig en slipover mere til sin 31 års fødselsdag og den er strikket af Merino Angora, ligesom Trines fødselsdagsgave.



En fnuglet slipover på 130 gram. Strikket af Merino Angora fra Garnspecialisten.



Normalt plejer jeg at lave runde halsudskæringer med venderækker på maskinen,men denne gang drillede det og jeg ville gerne have ekstra masker til rundingen. Derfor lukkede jeg maskerne af som ved håndstrik. Iøvrigt kan garnet lige akkurat strikkes på 4,5 mm maskinens højeste maskevidde. 



Alle kanter er strikket i hånden og syet af med italiensk afsyning. Det giver et flot resultat og man bestemmer selv, hvor meget man strammer garnet. Samtidig er man i stand til at modellere ærmekanter og halsudskæring ved at sy strammere eller løsere af. Normalt skal man jo sy med en kæmpelang tråd. Det tilrådes at afsyningstråden skal være 3 x så lang som kanten. Det er imidlertid ikke alle garner der har godt af at blive trukket igennem så mange gange, så man kan sagtens halvere tråden og øge usynligt når den slipper op.Jeg har endnu ikke oplevet at der skulle bruges 3 x så lang tråd, som er den længde man normalt beregner ved opslagning.

Ingen kommentarer: