søndag den 29. oktober 2006

Mit strikkepindearkiv


2 syede etuier til de lige pinde

Jeg har i fordums tid syet mine strikkepindeetuier af vatteret stof- gæt selv, hvornår orange var højeste mode sidst - nogle af Jer var slet ikke født dengang! Systemet virker fint. Elastikkerne omkring pindene er små gummibånd købt i en hesteudstyrsforretning. ( Er beregnet til at binde i hestens man). De fås i mange farver og jeg bruger dem også som maskemarkører. Jeg strikker dem med ind, og klipper dem af når jeg er færdig. Man får en ordentlig pose fuld for en ti'er.

De store pinde er i et etui for sig selv. Læg mærke til de to mega-pinde, som jeg selv har fabrikeret af to rundstokke og nogle perler/kugler. Man må vide at klare sig, når der er langt til nærmeste strikkeforretning. Forresten bliver det kun yderst sjældent - om overhovedet - at jeg jeg skal strikke på så store pinde igen - .

Mange af mine rundpinde er lavet om til "turbo-pinde" . Klip rundpinden midt over, sæt en perle i hver ende og hold enderne over et stearinlys. Enderne skal smelte til små kugler.

De store pinde (sjældent i brug)

Turbopinde (ofte i brug)

Perlerne for enden af mine turbopinde er afpasset efter det jeg strikker. Til sjaler med store huller må der være store perler for enderne, til alm. strømpegarn kan de godt være mindre. Når de er alt for store, bliver de også lidt for tunge at arbejde med. Jeg vil finde korkperler i stedet for de store perler, som er med til at tynge strikketøjet - og de kan blive så tunge, at maskerne ryger af pinden når man lægger strikketøjet fra sig. (erfaring :-))Rundpinde i CD-æsker
Efterhånden har jeg prøvet at holde styr på mine rundpinde på utallige måder, i almindelige plastlommer, i fotolommer, i lommer som jeg havde syet en stikning på osv. Lige meget hvordan, endte det altid med at rundpindenen sprang mig i møde fra deres opholdssteder.
Jeg afprøvede almindelige CD-æsker, det duede heller ikke. Men en dag havde jeg på posthuset taget nogle af de gratis CD-æsker med. Og se hvor fint det duer. Jeg var så heldig at være på posthuset da de var ved at tømme hylder for "gamle" CD-er, men når man kommer på posthuset tilstrækkelig ofte, kan man jo måske efterhånden få nok æsker.


Og det er ganske gratis - om man køber eller ej

7 kommentarer:

Chris sagde ...

Hej Ingeborg!!
Hvor får du det fra ;-)) og hvor er du altså snu. Det er en super god ide :-))
Knus Christa

Merete sagde ...

Nej, hvor smart. Jeg har nogle gamle dvd etuier, det må vel være de samme. Det må jeg prøve. Tak for ideen.

Trine Als sagde ...

Det er skisme da smart.
Jeg tror jeg vil finde symaskinen frem og lave det, på webstrik, omtalte ophæng til mine, men den her idé, skal jeg helt sikkert huske, hvis det andet ikke lykkedes.
Kram

marianne skutskär sagde ...

vad smart av dej, det ser så prydligt ut

Kristine sagde ...

Hej Ingeborg
Den løsning ser rigtig god ud. Vil kraftigt overveje at gøre dig kunsten efter - istedet som planlagt at lave et A4 ringbind med plastiklommer til hver størrelse.....

mvh
Kristine, Køge

Annette sagde ...

Ja nu myldrer ideerne frem... og dine er bestemt af de gode...og er udførelsen(materialerne) gratis, så er man jo altid med...
mvh
Annette, Randbøl

Bebiane sagde ...

Hej Ingeborg
Supergod ide, den med de tomme cd-kasseter, af sted til posthuset.
Kh. Bebiane