søndag den 26. november 2006

Africa-sweateren har fået et ærme og lidt til

Halskant - 1 ærme og 1 sidetrekant
Halskanten har jeg strikket 2 gange. 1. gang af optrevlet garn, som ikke var dampet. Det så også sådan ud, så kanten blev trævlet op igen og strikket med "nyt" dampet garn. Se, det blev jo meget bedre. Samtidig fraveg jeg (selvfølgelig) opskriften og strikkede både flere runder og bageste V blev gjort højere ved at strikke med forkortede rækker (4 masker ad gangen) på stykket mellem skuldersømmen. Ærmerne skal ifølge opskriften have spidsen helt ud til fingerspidserne. Det vil jeg aldrig kunne forlige mig med. Derfor bliver mine ærmer kun 3/4 lange og spidsen slutter ved håndledet i samme farve som halskanten. Det ville nu også ligne mig dårligt, hvis jeg ikke lavede om på opskriften. Sweaterens vidde kan varieres ved at man tager en tern mere eller mindre i opslagningskanten til trekanten. Her måtte jeg sjusse mig lidt frem, fordi jeg jo heller ikke har strikket af originalgarnet og min strikkefasthed afviger en smule fra originalen. For at kvadraterne skal blive firkantede, skal strikkeprøven være 13 masker og 26 pinde. Ellers er det svært at strikke i forskellige retninger. Så jeg har måttet sjusse mig lidt frem. Iøvrigt tror jeg at det ville have været nemmere at sætte masker på en maskeholder, der hvor opskriften foreskriver aflukning.

Et ærme færdigt

Jeg var ret spændt på hvordan ærmerne kom til at se ud - og hvordan de skulle strikkes ind i det takkede skulderstykke. Da jeg først havde samlet maskerne op og strikket et par cm, var det ret indlysende. Og hvor var jeg glad for at have opdaget opskriftens fejl ved den ene skulder. Det havde set mærkeligt ud med den forkerte farve. Mine ærmer bliver kun 3/4 lange og får en cyclamenfarvet kant, ligesom halskanten.


Nr. 2 trekant strikkes til forstykket

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er et meget flot stykke arbejde du har lavet - jeg tør vist godt selv binde an med den, nu hvor jeg kan se den er mulig at strikke ;-))
KH LoneR

Fríða sagde ...

wow, hvor er du hurtig med pindene Ingeborg! den bliver super-flot! glæder mig til at se den helt færdig.
hilsen fra Island
Frida

Laila Hinrup sagde ...

det bliver en flot flot trøje, den skal vist på min to do liste

egkloster sagde ...

Det er blevet en fin trøje - har selv strikket den - det var helt sjovt at se hvordan blev undervejs.
Den er ikke svær at strikke, men man skal passe på at den ikke bliver for stor - det blev min.

Erna - Lgk.

Kreativ Stue sagde ...

Hold da lige op siger jeg bare. Hvordan får du dog al den energi. Se bare min blog. Der sker ikke noget.
Din bluse er superflot. Jeg har længe ønsket at strikke denne model, så nu får vi se om ikke du har pirret så meget til mig, at jeg får det gjort.

Chris sagde ...

Hjammen kære Ingeborg :-)))) Hvor er den dog blevet flot - og tænk hvad den har voldt dig af §#$£## undervejs - og sikke en spurt her til sidst (nu er der vel ikke dooping med i spillet??)- flot præstation - jeg kan næsten ikke få armene ned på dine vegne!! Den ER da en FEST værd .... Jeg mener det helt oprigtigt!!!!
Knus fra Christa

Merete sagde ...

Hvor er den bare flot. Jeg vil lige rette i diagrammet i min bog. Skal felt 70 være mørkt?

kirstens strik sagde ...

Ååhhh Ingeborg, hvor er den blevet flot. Tja stædighed betalet sig, det kan man jo se. Jeg glæder mig til at se den med dig indeni:-)

Kirsten S