torsdag den 22. marts 2007En filtet påskehøne i sin rede

Ein gefilztes Osterhühnchen im Nest. In ein paar Tagen sind die Kücken ausgebrütet (gestrickt und gefilzt).

Jeg har længe haft planer om at strikke filtede påskehøns og nu er den første prototype færdig.

Desværre var der ikke noget hvidt garn da jeg købte de mange kg filtegarn, så jeg har egenhændigt spundet det hvide garn - Godt der ikke skulle så meget til. Den rede, som hønen ligger på, er syet sammen med hønen i bunden. Jeg har valgt ikke at filte "reden", fordi jeg ikke er sikker på om det tykke garn egner sig til filtning og hvordan det ville arte sig i forhold til det andet garn. Ved filtning i vaskemaskine kan man komme ud for de særeste oplevelser, så det er "learning by doing".
Opskriften kan fås ved køb af filtegarn.

Der kommer kyllinger til i løbet af de næste dage, når de er "ruget" ud. :-)


Hønens dele inden filtning

Hühnerteile vor dem Filzen.

Es zeigte sich jedoch das das gelbe Teil zuviel war. Auf dem Bild unten habe ich die gefilzten Teile auf eine Zeichnung von dem Huhn vor dem Filzen gelegt. Man sieht hier deutlich den Grössenunterschied. Und das, was wie Tennisbälle aussieht musste kräftig auseinandergezogen werden

Oprindeligt var det meningen at der skulle være to lag vinger, men jeg droppede det ene sæt vinger, fordi de var blevet lidt rigelige.

2 kommentarer:

bittestrik sagde ...

Hvor er din høne altså blevet fin. Det gør påsken til noget helt specielt, at kunne stille sådan noget dejligt pynt frem. Jeg glæder mig til at se, hvad hun får ruget ud af ægene.
Hilsen Britta T.

faxfraenspelsau sagde ...

Hvor er den fin og påskelig. Glæder mig til at se hvilke yndigheder den får ruget ud.

Kan man købe opskriften uden garn også ?