onsdag den 15. december 2010

Brødbudding - Semmelpudding

Brødbudding - Semmelpudding

Forleden spurgte gemalen om vi ikke skulle lave en brødbudding af alle vore kage- og brødrester. Og det er virkelig meget længe siden vi har "bagt" brødbudding. De fleste kender vel slet ikke denne ret, som jeg husker fra min barndom.

Man bruger slet og ret tørt franskbrød og alle mulige slags kagerester. Resterne lægges i blød i mælk natten over. Så rører man "dejen" op med æg, kardemomme, vaniljesukker og mange rosiner. Det hele fyldes i speciel buddingform, som er smurt med smør og rasp. Buddingformen koges i vandbad i en times tid. Herefter er den klar til servering med syltetøj til.

Neulich fragte mein Mann ob ich nicht einen Semmelpudding aus unseren Brot- und Kuchenresten machen konnte. Klar - denn das hatten wir schon jahrelang nicht mehr. In Dänemark ist das kein bekanntes Gericht, aber ich hatte noch die alte Puddingform von vor über 40 Jahren.

Erinnerung an meine Kindheit:

Weil ich ein ziemlicher Nachkömmling bin, war ich gleichaltrig mit den Kindern meiner Kusine. Wir haben damals nach dem Krieg miteinander gespielt. Eines Abends gab es bei Ihnen Semmelpudding. Weil es so lecker gerochen hat, habe ich sicher grosse Augen gemacht. Meine Kusine sagte dann: "Es tut mir Leid, aber ich kann Dir nichts abgeben - es reicht vielleicht gerade für uns 5". Daran denke ich immer wenn ich Semmelpudding mache. Wie arm wir doch alle waren. Es hat meiner Kusine sicher weh getan, dass sie mich hungrig nach Hause schicken musste.

Brødbudding - baggrunden buddingformen



Uhm det smager bare herligt! - Lecker

1 kommentar:

Paul Rygaard sagde ...

Dagen efter skaæres den i skiver og steges på en pande, mums siger jeg bare