mandag den 18. marts 2013

Dreambird


DREAMBIRD
Opskriften til dette sjal eller tørklæde kan købes på RAVELRY. Designeren er Nadita Swings.
Der har været en KAL med dette projekt, men den slags holder jeg mig langt væk fra. Der er næsten 400 forskellige Dreambirds man kan blive inspireret af!  Jeg blev mest grebet af teknikken, som jeg aldrig havde prøvet før, men efter lidt besvær i starten var det sjovt at strikke den ene fjer efter hinanden. Faktisk kunne jeg slet ikke strikke efter en opskrift der er formet som en roman. I første omgang havde jeg downloadet den tyske opskrift, men gik over til den engelske opskrift, hvor nogle begreber er nemmere at forstå. jeg endte dog med at nedskrive min egen opskrift i tabelform med små kasser til at krydse af - række for række. Derefter gik der sport i at strikke fjer. Men.......... jeg kommer aldrig til at bruge sjalet. Det skal draperes pænt for at man ikke ligner en hippie og det er ikke lige mig. Sjalet vil bliver doneret til Vejle Kajakklubs sponsorløb. :-) 

DREAMBIRD von Nadita Swings - Anleitung über RAVELRY zu kaufen. Nach anfänglichen Schwierigkeiten mit der Anleitung habe ich mir meine eigene Tabelle fürs Stricken gemacht. So ging es gleich viel besser, obgleich ich fehlende Reihen ganz oben zeischen den Federn fabriziert habe :-). Ich werde niemals das Tuch tragen, denn man schlingt es nicht einfach nur so um den Hals. Es muss schon schön drapiert werden um zu seinem Recht zu kommen. Ich werde es für einen guten Zweck stiften.
Jeg har købt originalgarnet - dog i en andena farve til fjerene og bunden er strikket af en uld/acryl blanding, som er let nupret. Hele sjalet vejer 163 gram og er strikket på pinde nr. 3. I opskriften står der at der er anvendt garn i strømpegarnstykkelse, men det skal man ikke lade sig narre af, for løbelængden på almindeligt strømpegarn er meget kortere og forbruget tilsvarende større.


Die Federn sind mit der Originalwolle der Anleitung gestrickt, der Grund mit einer "Bestandsware" aus Wolle/acryl. Mein Schal wiegt 163 Gramm und ich habe mit Nadeln nr. 3 gestrickt. In der Anleitung ist Sockenwollstärke genannt, das täuscht aber denn Sockenwolle hat eine viel kürzere Lauflänge und das Tuch wird entsprechend schwerer -
Farverne på billedet er meget nær den rigtige farve.

Jeg har en del garn mere og kan tilbyde det til dem, som ønsker det. Prisen er 150 kr for garn til hele sjalet + porto. Det bliver efter først til mølle og betalt princippet.


4 kommentarer:

Liselotte sagde ...

hvor er det blevet smukt

Heidi/kattemor sagde ...

Hei! Så flott et sjal, og fargene var riktig flin kombinasjon.
Men så er alt det du lager lekkert og vakkert!

Lis sagde ...

Den er bare smuk.
Kan du ikke være hippie bare en gang i mellem ?
Jeg gav det ikke væk, så smukt som det er.

Kh. Lis

Jane sagde ...

Hej "Farmor"

Jeg skal snart igang med sjalet. Faldt pladask for det.
Prøver mig lidt frem med de garner jeg nu har liggende. Om jeg nogensinde får det brugt, ved jeg ikke, det ender nok med jeg forærer det væk - som jeg plejer.

Kærligst Jane