søndag den 20. juli 2014

Ny Nokia - ny taske til den

 Endelig fik vi os taget sammen til at skifte de tussegamle Nokiaer ud med nye Nokia Lumia.. Det er ikke mobilen vi bruger mest. Vi har ikke behov for at have en telefon klistret til øret døgnet rundt.Vi kunne heller ikke betjene hinandens telefoner i et snuptag. Derfor købte vi to helt ens smartphones og jeg lavede alle indstillinger - bortset fra ringetonen ens på begge telefoner. I starten syntes jeg at det var svært at hitte ud af, men efter at have downloadet en ordentlig vejledning i stedet for den medfølgende mikroskopiske vejledning, som krævede forstørrelsesglas, fandt jeg nu ud af det i løbet af et par timer.

Endlich haben wir uns aufgerafft die alten Nokia Handys mit neuen Nokia Lumia Smartphones auszutauschen und zwar 2 identische, damit wir immer wissen wie man das Handy bedient, egal welches klingelt. Der einzige Unterschied ist die Klingelmelodie. 

 Jeg havde købt etuier til begge og gemalen har da altid en lomme til den på sig. Det har jeg ikke, så jeg ville gerne have en lille taske til mobilen.

Ich hatte zwar Etuis gekauft aber ich habe nicht immer eine Hosentasche die gross genug fürs Handy ist. Also musste eine kleine Tasche gebastelt werden. 


Det røde skind fra lageret kunne lige slå til og dække telefonen i højden. Tænke- tænke, og så var løsningen meget smart og jeg slap for at lave en lukkeanordning. Det skal jo også være nemt at få telefonen ud af tasken. Jeg stansede simpelthen et hul der hvor etuiets magnet sad - kan bare lukke klappen over magneten.
Læderer blev tilpasset telefonen - husk at der skal ekstra bredde i for at dække telefonens højde. Så stansede jeg huller i kanten og hæklede kanterne sammen med vokset bomuldssnøre, idet jeg straks fortsatte med at slå 3 masker om til den strikkede hank (hestetømmestrik på 2 pinde).

Das rote Leder aus dem Bestand reichte gerade mal aus um die Länge des Handys zu decken. Anstatt einer Klappe, fiel mir ein, dass ich den Verschluss des Etuis benutzen konnte. Das sieht sogar gut aus. Dort wo der Magnet im Etui sitzt habe ich einfach ein Guckloch gestanzt, das mit dem Magneten der Lasche übereinstimmt.  Löcher in die Seitennähte mit der Lochzange gemacht und die Seitennähte mit gewachster Baumwollschnur zusammengehäkelt. Gleich anschliessend 3 Maschen für den Trageriemen angeschlagen und diesen mit 2 Nadeln wie eine "Stricklieselschnur" gestrickt.
1 kommentar:

Annes indfald sagde ...

Sikke en elegant og smart løsning. Smukt arbejde.
Håber I begge bliver glade for jeres mobilos... Nokia har jo et godt ry... også de nye!