mandag den 11. september 2006

Jeg er vist huende gal

Hindbærhue og tørklæde
Et sæt i skønt blødt, blødt vintergarn - en blanding af 35 % kidmohair, 58 % superacryl og med 7 % angora, som ikke fnulrer eller falder af - kan faktisk kun mærkes. Det er altid nemt bare at strikke en model lige ud af hovedet. Det svære kommer først, når der skal laves opskrifter i flere størrelser, hvor det både skal passe med mønster og udtagningerne i toppen. Hindbærmønstret er meget nemt strikket, det er faktisk kun : Strik 3 masker ud af 1 maske, strik de næste 3 masker sammen, gentag pinden ud, derefter 1 vrangpind og så en mønsterforskydning på næste pind, så man starter med at strikke de 3 masker sammen. Nu måtte jeg eksperimentere med at lave mønstret til rundpind og efter lidt hovedregning var det endnu nemmere, i rundstrikning skal vrangpinden nemlig strikkes ret - og arbejdets retside vender ind mod vrangen. Der har rigtig været gang i de små grå - men nu passer det. Jeg tager nogle kits med til strikkefestivallen.Tørklædet med en "eksperimentblomst"

Blåbærhuen er nu omsat til uld


UHHHHHH- Halloween

På børnebørnenes opfordring har de nu også fået broderet et grimt ansigt på deres græskarhuer. Til alle, som har bestilt huer vil jeg lige fortælle at de er på vej en af de nærmeste dage. Opskrifterne er færdige i 4 størrelser. Den største størrelse vil kunne passe en voksen med hovedvidde 54-56 cm. I kittet er der opskrift til alle 4 størrelser og garn nok til den største størrelse. Til dem der allerede vil i gang med huen på strikkefestivallen kan jeg oplyse at det er til rundpind 2½ og 3 - 3½ (afhængig af om man strikker løst eller fast) begge i 40 cm længde. Desuden får man brug for strømpepinde i 3-3½ til toppen og stilken.

4 kommentarer:

Fríða sagde ...

Neejj, hvor er den söd den röde hue med törklæde, du kan sikkert regne med at jeg köber 1-2 kits af den også, i tillæg til hvad jeg allerede har bestilt.
hilsen fra Island
Frida

Fríða sagde ...

Neejj, hvor er den söd den röde hue med törklæde, du kan sikkert regne med at jeg köber 1-2 kits af den også, i tillæg til hvad jeg allerede har bestilt.
hilsen fra Island
Frida

Chris sagde ...

Hjammen lille fru Hansen da !!!!! Den ene hue er sødere/sjovere end den anden. Flot - flot!
Knus Christa

Karina sagde ...

Hvor er de bare flotte og fantasifulde med både hygge og gys!
Hilsner fra
Karina