søndag den 13. juli 2008

zigzag igen

En ny zig-zag er på vej - også til mig selv
-
Ein neuer Zick-Zack Pullover- auch für mich

Af optrevlet og omfarvet silke

Aus aufgereppelter und umgefärbter Seide

En orangegul silkebluse i mit skab havde længe ærgret mig, for farven var bare så skøn - men ikke til mig. Derfor trævlede jeg den op og farvede den vinrød. Det blev flot, men ikke mørk nok i første omgang. I 2. omgang fordelte farven sig ujævn og der var sporadiske blå steder i garnet. Nu strikker jeg det sammen med 1 tråd kaschmir/viscose for at være sikker på at der er nok garn. Garnet er Hjerte Seta, som ligger i 25 grams fed, så der er mange mange ender i en bluse, og endnu flere i en optrævlet. Garnet lader sig dog fint splejse, så der bliver ikke mange ender at hæfte alligevel. Farven er jeg også tilfreds med og at det er farvet ujævnt gør det mere levende.

Ein orangegelber Pulli mit langen Ärmeln, maschinengestrickt aus reiner Seide, lag nur im Schrank herum. Die Farbe war ausserordentlich schön - nur nicht für mich. Darum habe ich den Pullover aufgereppelt und neu eingefärbt. Leider bekam es bei der 2 Überfärbung blaue Schattierungen. Jetzt stricke ich es zusammen mit einem Faden Kaschmir/Viscose, damit das Garn reicht. Ursprünglich waren es 25 Gram Knäule. Beim Stricken mit der Hand, kann ich die Enden splissen und habe nicht so viele Enden am fertigen Pulli.

Hvorfor jeg strikker zig-zag ?

Warum ich Zick-Zack stricke?

Det er svært for mig at sidde og lave ingenting, derfor er jeg nødt til at have noget i hænderne, når jeg lytter til lydbøger ude på terassen. Uldgarn har jeg ikke lyst til her om sommeren. Det er noget pjat, for der er jo ikke noget, der optager fugten fra sommervarme hænder som uldgarn - men på en eller anden måde synes jeg at uldgarn skal gemmes til vinteren. Med zig-zag mønstret skal man hverken se i opskrift eller passe noget mønster udover ud- og indtagninger, som ligger lige over hinanden - og når arbejdet først er samlet på en rundpind efter ærmegabet, er det et dejligt strikketøj - uden større tankevirksomhed.

Ohne etwas in den Händen mag ich nicht gern auf der Terasse sitzen. Zwar habe ich immer die Hörbücher dabei, aber das reicht mir nicht. Die Pullover mit dem Zick-Zack Muster stricken sich leicht ohne Anleitung, weil die Ab- und Zunahmen übereinander liegen - und nach dem Zusammenstricken unter dem Armausschnitt, geht es flott auf Rundnadeln weiter. Alles Rechts, mit nur einer Linksreihe in jeder 11. Reihe. Wenig Aufwand, mit guter Wirkung.

3 kommentarer:

Fríða sagde ...

farven er altså blevet rigtig skön, og så kan jeg da ikke lade være med at spekulere om mon ikke du sku få betalt fra Fr.Isager for videreudvikling af hendes opskrift? flotte er de i hvert fald dine bluser.
kh.fra Island
Frida

Silke sagde ...

Du bist wirklich die Zick-Zack-Königing. Alle deine Pullover gefallen mir sehr gut. Leider gibt es das Buch von Frau Isager nicht mehr zu kaufen, sonst hätte ich längst auch einen Zick-Zack Pullover oder ein Top angefangen. Schade, schade. Deine Pullover sehen jedenfalls sehr toll aus.
Liebe Grüße, Silke (Berlin)

Fru Sørensen sagde ...

Hej Ingeborg

Ja du zagger og zigger da virkelig derudaf, hi-hi. Men med sådan en dejlig og skøn blomsterterasse kan jeg godt forstå at du hygger dig med det.
Kh Kirsten