mandag den 30. juni 2008

Det zig-zagger derudaf - med ærmer

En Zig- Zag med ærmer
Zick-Zack mit Ärmel
Das ist nun erstmal der letzte Zick-Zack-Pulli. Eigentlich wollte ich lange Ärmel stricken und hatte deshalb das Armloch etwas tiefer gemacht. Dann fiel mir aber ein, dass ich im Winter doch niemals mit nacktem Hals rumlaufe - also habe ich in 3 Anläufen kurze Ärmel angestrickt. War gar nicht so einfach, denn ich musste ja gleichzeitig das Armloch kleiner gestalten. In der Anleitung ist für eine andere Variation (Pullover/Jacke) ein glatter Ärmel - ich wollte gerne einen mit dem Muster des Vorderteiles.
Dette er foreløbig den sidste Zig-zag. Det var meningen at jeg ville strikke lange ærmer i blusen og derfor havde jeg lavet ærmegabet noget større. Senere kom jeg i tanker om at jeg jo aldrig ville rende med nøgen hals om vinteren, så efter 2 tiltag lykkedes det at få strikket ærmer i mit eget design og samtidig at formindske ærmegabet.Mønstret fra blusen går igen i ærmet, som på grund af udtagningerne svipper lidt udad. De første 10 pinde efter opsamlingen af masker til ærmer er dog strikket glat for at udjævne V'et, som ville fremkomme foroven. Hvis jeg havde strikket sammenstrikningerne i midten, ville ærmets underkant blive for langt i forhold til kanten på overarmen, som så ville bue opad. For ærmets facon ville det dog have været bedre - tror jeg


Jeg elsker denne enkle bluse

Jeg har strikket 2 bluser mere af dette lækre garn, som er en blanding af silke/viscose/acryl. Detg er rigtigt lækkert at have på, og jeg er parat til at strikke en sweater magen til denne, som er strikket på grovstrikkeren
Aus dieser Wolle habe ich noch 2 weitere Pullover gestrickt. Einen glatten mit wenigen Verzierungen auf dem Grobi und einen handgestrickten in einem sportiven Lochmuster.


4 kommentarer:

Jette M sagde ...

Den er simpelthen flot.Tillykke med den. Det er nu også en meget klædelig halsudskæring.

mvh Jette

Fríða sagde ...

wow, hvor er den blevet flot, og dine andre bluser er rigtig fine, helt klassiske. du er bare så god til det der, og hurtig!
kh.fra Island
Frida

Mariann sagde ...

Hold da op, hvor er de flotte dine bluser. Når jeg ser din zig-zag bluse, er jeg slet ikke i tvivl om, at sådan en må jeg også have på pindene en dag :-)

Helen V sagde ...

Hej ingeborg
Jeg har også strikket af "dit" silkegarn - den samme bluse som dig med hullerne. Jeg kan bare ikke så godt lide at gå med den, jeg synes det trækker ind af hullerne. Jeg overvejer at prøve den zig zag, kan man finde mønsteret i en biblioteksbog ?
Hilsen fra Helen V