fredag den 17. august 2012

Sømandssweater i stor størrelse
Længe planlagt - endelig færdig. En sømandssweater til vores voksne søn,som skulle have den i fødselsdagsgave. Jeg har strikket på maskine og med en løbelængde på 150 m /50 gram, måtte der strikkes med maskevidde 8. Der er brugt 1000 gram Basic fra Grønhøj garn. Det er første gang jeg har strikket interaktivt påmaskinen. Jeg vidste, at det ville tage længere tid, end hvis jeg havde regnet modellen ud med hånd/hovedkraft, men ville alligevel gerne prøve, når jeg nu havde udstyret til det.  Jeg har bandet PC og strikkemaskine langt væk ind imellem, men al begyndelse er svær og jeg har nu lært en masse om at strikke interaktivt. Om jeg bliver glad for det må tiden vise. Jeg er ikke særlig hooked på det, men tror at jeg fremover kun vil strikke selve snittet interaktivt - hvis overhovedet.

En lille forklaring til interaktiv strik med strikkemaskine. Et program = Designaknit 8 bruges til at konstruere både snitmønstre og mønstre på PC'en. Med et specielt kabel kan man forbinde PC og strikkemaskine. Derefter kan man på monitoren aflæse hvordan der skal strikkes idet der via kablet sørges for at "markøren" som i dette tilfælde er strikkeslæden række for række følger det tegnede mønster og giver anvisning på ud- og indtagninger osv. Dette sker ved tale - eller ved et akustisk signal.  Det bestemmer man selv. Jeg blev træt af at høre "damen" sige: "increase 1 right" osv.  Programmet kan også bruges til at konstruere mønstre til håndstrik og jeg har i snart 25 år brugt programmet til at regne mine professionelle modeller ud. En demoversion af programmet kan downloades her

Lange geplant, endlich fertig. Ich habe zum ersten mal interaktiv mit einem Muster gestrickt. Es hat gedauert, bis es endlich geklappt hat.

Es stellte sich aber raus, dass das DK8 einen "Bug" hat, der demnächst berichtigt wird. So doof  habe ich mich also nicht angestellt. Ob ich jemals mit dem interaktiven Stricken glücklich werde ist fraglich. Der Pullover ist ein Geburtstagsgeschenk für unseren 45 jährigen Sohn, der begeisterter Segler ist und sich einen Seemannspullover gewünscht hatte.

Gestrickt mit Sockenwolle, LL 150/50 gr auf MW 6 für die Bündchen und das übrige mit MW 8.Nu kan man skifte til Texture for at se mønstret når det strikkes. For Tuck er der en lige streg, som markerer de masker som ikke strikker, men hænges på nålen uden at strikke
.
In der Struktur sieht Tuck dann so aus wie oben. 
 


Her har jeg konstrueret mit mønster efter Jens's personlige mål

Hier das Muster nach den Massen von Jens
Sådan ser skærmen til interaktiv strikning ud. Desværre er man nødt til at holde øje med på hvilke rækker der skal skiftes mellem glat og tuck. Det er en mangel ved programmet, fordi man ikke kan skifte til glatstrikning uden at trække transportbåndet med. Matthew Bragg fra Softbyte har lovet at forbedre programmet, så det bliver muligt. Der bliver iøvrigt også rettet i programmet til næste opdatering, med hensyn til valg af kabel under "Methods" og interaktiv.
Alt i alt ville jeg have været hurtigere til at strikke med blyant og papirmetoden  Men al begyndelse er svær og nu har jeg høstet mine erfaringer med interaktiv strikning.

So sieht der Bildschirm aus beim interactiven Stricken. Leider muss man selbst darauf achten, wann die Tuck Borten gestrickt werden sollen. Es gibt keine Warnung". Ich habe es vorgezogen nach den Tuck-Borten nur mit dem Magneten und dem schwarzen Kästchen zu stricken (ohne Anschluss an die KH 940), weil ich nicht das Transportband mitziehen wollte. Softbyte wird dieses verbessern und beim nächsten Update wird es auch eine Änderung unter "Methods" und "Interactiv" geben, bezogen auf die Kabelwahl. Dort hat sich ein Programmfehler eingeschlichen

Mit Bleistift und Papier wäre ich wesentlich schneller gewesen, aber aller Anfang ist schwer und der Programmfehler hat es nicht leichter gemacht.3 kommentarer:

Amelie sagde ...

Den ser da fin ud. Jeg kan da godt forstaa, at det har vaeret noget af en opgave med interaktivt strik. Jeg selv har saadan et programm til at lave kniplinger. Jeg synes ogsaa at det gaar hurtigere med blyant og papier, og saadan begynder jeg og overfoerer det paa pc-programmet. Der er tegningern saa akurate.
Vidre held og lykke med interaktiviteten!
Hilsen Amelie

Angelikas quilts and knits sagde ...

jeg indrømmer at jeg ikke fatter en pind ;-)) men jeg ville nok også foretrække papir og blyant !
Resultatet er meget vellykket :-)
kh
Angelika

Birthe sagde ...

Godt du giver interaktivt strik en chance. Bedre endnu at fejlen i programmet bliver rettet, for interaktivt strik bør vel være mest fordelagtigt ved mønsterstrik?
Udregning på papir er du meget dygtig til og vant til, så jeg gætter på, du fortsætter med det.
Jeg synes selv at en gammeldags strikkeleder er det nemmeste at bruge - og jeg kører gerne mønsteret igennem uden garn, for at notere en opskrift ned også.