fredag den 31. august 2012

En jakke a´la pindsvin


Et hurtigt strikketøj på pind 4,5 er ikke noget jeg er så begejstret for. Det var jeg heller ikke for garnet, som har ligget i 25-30 år. Jeg har begyndt på flere sweatre men er altid holdt op igen, for efter nogen strikkepauser kunne jeg dårligt tælle rækker. Men nu skulle det være: Garnet er fra Jakobsdal " Angorina Lyx" og en medløbstråd med lange snoede "sideben" "Ragtime" fra Marks & Kattens. Jeg har også altid ment at garnet gjorde "tyk"! Men det er slet ikke tilfældet. Med sådan noget "liggegarn" er det ikke til at vide om der er tilstrækkeligt garn og da særlig ikke fordi der er røget nogle kilo på sidebenene de forløbne år.

For at være på den sikre side tegnede jeg et snitmønster med 3/4 lange ærmer og startede opslagningen til ærmerne med at strikke et stykke i "affaldsgarn". Det gjorde jeg iøvrigt også ved for- og bagstykker fordi der skulle strikkes kanter på til sidst. Da de store stykker var færdige og jeg også havde strikket kanter på ærmerne var der så meget garn tilovers at jeg trevlede ærmekanterne op igen og strikkede 10 cm mere på ærmerne så de blev lange. Oprindelig havde jeg regnet med at det skulle være en knapløs jakke, men også der ombestemte jeg mig da jeg så hvor fint den kom til at passe.

Alle kanter er strikket med dobbelt Angorina Lyx på pinde nr. 2,5. Dermed er de superfine til det andet strik og selvom de er tykke er de fine. Havde jeg strikket kanterne dobbelt, var de jo også blevet tykkere end det andet.


Eine "Igelige" Strickjacke
Ein schnelles Strickzeug mit Nadeln 4,5  ist eigentlich nicht nach meinem Geschmack. Mir liegen dünne Nadeln besser. Die Wolle lagert schon 25-30 Jahre und ich habe schon mehrmals einen Pullover angefangen. Glaubte aber, dass die Wolle "dick" machen würde. Nun hatte ich endlich entschlossen die Wolle anzuwenden und mir eine kleine kurze Jacke daraus zu stricken. Weil ich nicht wusste, ob die Wolle reichen würde, habe ich überall  mit Kontrast angefangen und die Ärmel nur 3/4 lang, aber mit etwas Weite. Das war gut, denn als ich fertig war, war noch genügend Wolle für lange Ärmel. Ich hatte auch keine Knöpfe geplant, aber weil die Jacke nun doch "vollständiger" mit den langen Ärmeln wurde, habe ich doch noch Knopflöcher gemacht und hatte auch die passenden Knöpfe im "Lager".
Kaum zu glauben, aber die Jacke macht nicht dick (Jedenfalls nicht dicker als sowieso :-) Gewicht: 450 Gram.
3 kommentarer:

Fríða sagde ...

den ser superlækker ud, som alt det du laver. og dejligt når man kan få brugt fra sit lager.
kh.fra Island
Frida

sajuki sagde ...

great !

Garn, hund & kat sagde ...

uper godt tip mth til ærmer og kanter :-) og hvor er den fin og gennemført.

ja jeg har lige brugt garn der nok er mindst 35år gammelt...