søndag den 14. oktober 2012

Æbler med variationer

Formiddagens arbejde er gjort - alle nedfaldne æbler er samlet op og sorteret. Det
gamle Filippa æbletræ har dejlige æbler, som i år var modne ret sent. Til gengæld
var der mange flere æbler end vi kan bruge, så der er delt ud til familie og til Tavlhøj
som fik en stor kurv fuld.

Die Gartenarbeit für heute ist getan - es droht wieder Regen. Alle runtergefallenen
Äpfel sind aufgelesen und sortiert. Die Sorte Filippa gibt es wohl nur in Dänemark.
Leider sind die Äpfel nicht sehr haltbar und müssen innerhalb kurzer Zeit verarbeitet
werden. Gern verschenken wir also an Verwandte und Bekannte.

Jeg var kræsen og tog kun de største æbler og inden jeg havde set mig om,
var der igen 3 kurve med æbler, som alle højst holder 8-14 dage.

Bei der grossen Apfelmenge kann ich es mir leisten kritisch zu sein und nur die besten
Äpfel zu nehmen.


Min gemal er sød til at hjælpe med skrælningen og vi er ret "large", snitter kun
frugtkødet af omkring kernehuset. Der er jo flere æbler end vi kan bruge.

Mein lieber Mann hilft beim Schälen und wir machen es recht grosszügig und
verwenden nur das Fruchtfleisch rund um das Kerngehäuse.

Fryseren har nu 19 Carte´dor bokse med mos og æblestykker, som vi bruger
til bagning og til æblegrød.

In der grossen Gefriertruhe lagern jetzt schon 19 Behälter mit Apfelmus/Stücken.
Die Apfelstücke werden 7 Minuten in der Microwelle gegart und können später
zum Backen oder für Apfelkompott/Grütze gebraucht werden.

Det allerbedste er nu Camilla Plums karamelliserede æblemarmelade med ingefær.
Marmeladen er vores favorit og jeg har bragt opskriften her
Æblemarmeladen holder sig ca. 2 mdr. i køleskabet. Når vi har brug for mere kan
den sagtens laves af æblemos fra fryseren. Der er 250 gram smør i marmeladen
og man kan sagtens undvære smørret på brødet.

Die allerbeste Verwendung ist aber die karamellisierte Apfelmarmelade mit Ingwer.
Das Rezept dafür habe ich schon 2005 hier gebracht.

Æbleskiver med æblemarmelade og en god kop kaffe efter endt køkkentjans.

Für heute haben wir uns die Apfelkuchen mit der neuen Marmelade verdient.


Ingen kommentarer: