tirsdag den 31. marts 2015

BOMPRESENNING TIL FOLKEBÅD - DEL 3
Bundsømmen er stukket 1 cm fra øverste og nederste kant. Læg de to halvdele nøjagtigt på hinanden med åben lynlås. I bunden mærkes af til lukkestropperne - 6 stk. ialt som placeres, så de ikke er i vejen for pagaj eller tovværk. Langs den øverste kant sættes pasmærker på begge stykker. Det er vigtigt at arbejde meget præcist ved disse ting, ellers vil bompresenningen trække skævt.

På indersiden syes U-formede forstærkninger på hvor den hårde velcro syes på fra ydersiden.Den hårde velcro er syet på på ydersiden af stoffet.


På nøjagtig modsat side syes stropperne med den bløde velcro på. Færdig lukkestrop - lukket


Sy midtersømmen. Pasmærkerne skal være nøjagtig overfor hinanden. Bøj sømrummet til den ene side og pres med fingrene eller en træske sømrummet til den ene side. Sy en stikning ned langs midten. Det er næsten den sværeste søm at sy fordi man har stof til begge sider af trykfoden.

Mastekraven er bukket ned så den dækker lynlåsens sider ned til "stoppet". Det er smart at lynlåsen ikke går helt op. Så har man mulighed for at lade velcrolukningen lukke tættere. Nu skal "Classic" have lakeret og renoveret træværk, skrabet og malet bunden, renoveret fribordet osv.  - og så er der kapsejlads den 4. Maj.

NB. Når bompresenningen har så mange forskelllige blå farver skyldes det den varierende belysning under arbejdet, som foregik ved dags- og kunstlys.  

Ingen kommentarer: