søndag den 4. september 2016

BROMBÆRMARMELADE - EN SOMMER UDEN HÅNDARBEJDE

Det er ikke ret meget jeg har fået strikket denne sommer. Tiden er gået med så meget andet, men jeg har strikket nogle hjemmesko som ikke er blevet filtet endnu og så har jeg regnet på en smart hue til småbørn. Mønstret og designet er ikke min opfindelse, men forbedringerne og en lidt anden pasform har jeg kreeret. Jeg har skrevet hver eneste maske ned, så mon ikke jeg snart får skrevet og fotograferet?


Vores store have på godt 1200 m2 har ingen køkkenhave, men dog  to bærbuske - 1 ribs og 1 solbærbusk og derudover et kæmpestort Filippa æbletræ, som giver rigeligt med æbler, selvom det er mere end 50 år gammelt  og skrantende. Har du lyst til at se hvor jeg har lagt mit "håndarbejde" denne sommer, så kig ind i min have. Linket finder du øverst i højre side.


I går var gemalen og jeg ude at plukke brombær i et krat nær ved vores hus og ved Strandparken i Skærbæk. Der var rigtig mange flotte bær og vi havde plukket godt 2 kg på en times tid. Jeg kogte ren brombærmarmelade af halvdelen og resten blev kogt sammen med æbler, som giver god syrlighed. Nedfaldsæblerne er ikke helt modne endnu, men er velegnede til gelé.

Jeg er træt af at pille papiretiketter af glassene, for det er ikke altid de vil gå af uden hjælp af en kniv. Nu har jeg  købt en lakpen med guldfarve og det er nemt at tage af når glasset er tømt.


2 kommentarer:

Angelikas quilts and knits sagde ...

kære Ingeborg,
velkommen tilbage på bloggen. Det er altid hyggeligt at læse dine indlæg :-)

mange hilsner
Angelika

strikinge sagde ...

Mange tak Angelika - min lyst til håndarbejde har bare ikke været til stede i lang tid, men det skal nok komme igen, når hverken Lillebælt eller haven trækker.