Springforme findes i mange forskellige størrelser, så det er ikke ligemeget i hvilken størrelse form man bager sin dej efter en opskrift. Desværre glemmer nogle at nævne kageformens størrelse i deres opskrifter og så kan man ikke være sikker på resultatet. Bagetiden er også meget afhængig af formens størrelse.
Jeg har på nettet fundet en god vejledning til omregning af ingredienser så de passer til den form man vil benytte. Mine to springforme har en diameter på 21 cm og en anden form måler 26 cm Ø. De to små forme passer fint til 14-16 personers kage.
Eksempel fra en 24 cm Ø bageform omregnet til
mine bageforme på 21 cm
Ø
Areal 24 cm
Ø bageform : Radius x radius gange π (pi=3,14)
Udregning: 12x12x 3,14 =
452,16
Areal 21cm Ø bageform:
Udregning: 10,5x10,5x3,14 =
346,185
Det betyder at de angivne vægtenheder for 24 cm formen skal divideres
med 0,76 for at forholdet af ingredienserne passer til den mindre 21 cm form.
Jeg har bagt 2 stk Sachertorter, der i originalopskriften var bagt i 24 cm Ø springform. Nedenfor kan du se omregningerne til mine 21 cm Ø springforme.
Opskrift
til 24 cm
form: Opskrift til 21 cm form:
7 æg – stuetemperatur 7 x
0,76 = 5,25
1 tsk bagepulver 0,75 tsk
Se kagerne og linket til Mette Blomsterbergs Sachertærte i næste indlæg.
Til 2 forme er det så bare at gange ingredienserne med 2.
Til 2 forme er det så bare at gange ingredienserne med 2.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar