tirsdag den 8. marts 2011

Hue og lange handsker til Cille


Cille fyldte 18 år
Derfor har jeg strikket et sæt hue og lange handsker i en lækker caschmere/merino/silke blanding. Cille har for år tilbage haft en rødmønstret hue - eller baret, som hun havde på altid. Derfor vidste jeg at det klædte hende med en hue i baretfacon. Fingerhandskerne med den vikingeknuden synes jeg er så sjov at strikke, at den også gav ideen til huen.
Meine Enkelin Cecilie ist 18 Jahre alt geworden. Darum habe ich ihr noch eine Mütze und lange
Fingerhandschuhe in einem edlen Kaschmir/Merino/Seidengemisch gestrickt. Die Handschuhe
nach der KNOTTY Anleitung - teils mit der Strickmaschine, teils per Hand. Die passende Schlabbermütze oder Baret habe ich nach der Mapro von den Fingerhandschuhen ausgerechnet. Angefangenmit einem doppeltem Bündchen nach innen angenäht.
Mønstret til vikingeknuden går over 26 masker. Jeg havde regnet ud at der skulle være 6 sektioner mønster. Efter borten har jeg taget 1 maske ud på hver side af mønstret på hver omgang. Ved "knudens" afslutning har jeg på samme sted taget masker ind igen, indtil jeg var nået til det oprindelige maskeantal. Ind imellem har jeg strikket nogle snoninger og krydsninger for at det ikke skulle blive alt for kedeligt. Jeg havde ikke nogen plan for hvordan resten skulle strikkes, men har lavet snoninger og krydsninger indtil alle vrangmasker var opbrugt, på nær 2 midtermasker i hver sektion. Og så var jeg så heldig at det til sidst gik op og huen fik den ønskede facon.
Jeg er ikke særlig god til at strikke efter en vejledning - og vil hellere selv finde ud af det hen ad vejen. Optrevling? Ja een gang fordi jeg først havde tænkt mig at jeg bare ville strikke retriller
fra mønstrets slut - men det blev for kedeligt, så de 2 omgange blev trevlet op.


3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hold op et flot sæt, det ville jeg gerne eje.

Randi Heiberg-Andersen sagde ...

HELT nydelig!! Sjelden sett noe så lekkert!!
Randi

Helen sagde ...

Det er et rigtig flot sæt