lørdag den 6. april 2019

BALLERINA 2 - strikket på 30 dage


Jeg havde ikke regnet med at blive færdig så hurtig, men med ene retstrik og inddeling i etaper, tog det præcis 1 måned at strikke jakken. 
På baggrund af mine erfaringer med de første Ballerinaer jeg har strikket, har jeg ved denne lavet flere ændringer og var spændt på det færdige resutat. Ene retstrik ændrer faconen i et større stykke. Det bliver lidt længere - og til gengæld lidt smallere. Hanna Falkenbergs originale model er strikket med Originalgarnet Shetlandsuld, som trods sin fylde er let, så det dur ikke at strikke med alt for tungt garn. Almindeligt 4 trådet strømpegarn vil være for tungt. 

Alle benyttede garner er fra mit lager. Det bordeaux farvede er strikket  med Lana Grossa Alta Moda Fine (Baby Alpaka, 25 gram ca. 160 meter) . Garnet er kædespundet og i mine øjne giver kædespundne garner ikke noget kønt maskebillede. På banderolen er nævnt pinde nr. 5, men det kan sagtens strikkes med pinde 2,5. Der er alt for meget stræk i garnet. Jeg har planlagt en ny sweater (KUMULUS) med resten af mit garn og strikkeprøven viser at 18,5 m og 25, 5 pinde i glatstrik på maskevidde 4 på grovstrikkemaskinen giver 10x10 cm, så nogen egentlig passende strikkeprøve er svær at finde.'

Det blå garn er Merino maskingarn - som jeg desværre havde vundet op med 5 tråde. 4 tråde ville have været bedre og jeg ville have været fri for at skifte pindestørrelse mellem blå og rød. 

Oprindelig var det ikke meningen at bruge det lysegrå garn, men på et tidspunkt kom jeg i tvivl om der ville være nok af af det blå garn også til alle kanter.. Nu er jeg glad for denne tvivl og synes at det virker friskt sammen med de mørke farver. Det grå garn er også maskingarn - Merino 4 tråde. Læg mærke til, hvor fint maskebillede maskingarnet giver i forhold til det kædespundne røde garn.

Den første Ballerina strikkede jeg af originalgarnet fra Hanne Falkenberg. Den kradsede for meget og er foræret væk for længe siden. Jeg har lavet en del ændringer på modellen. Jeg ville ikke have så stort overlap på forstykkerne og hele modellen 5 cm længere. Jeg har korte arme, så jeg fortsatte udtagningerne med 2 masker indtil 52 masker i stedet for at slå flere masker op. Det er her man på nettet kan se Ballerinaer med alt for lange ærmer.  Det så lidt kort ud da jeg var færdig, men efter vask er det perfekt længde. Netop i ærmerne giver retstrikket sig meget. 

Jeg var utilfreds med I-corden langs de nederste kanter, så det endte med at jeg syede sidste maske op. Flere strikkere på nettet har ikke brudt sig om den måde HF strikker I-corden. Jeg glemte helt at bruge min egen måde, som går over 3 masker, men det var svært at ændre midt i strikkeriet.  At læse opskrifter andre har skrevet er svært for mig, så det varede længe inden jeg fattede " Når der skiftes stribefarve i begyndelsen af pinden på retsiden, tag altid den "nye" farve op på fingeren til højre for den "gamle" farve" ....... Hm......Den der med fingeren kaperede jeg simpelthen ikke, men sådan skal det gøres:Jeg ville have skrevet: Læg den "gamle" farve foran og tag den "nye farve" op bag denne. 

Jakken er jo en del tungere bagpå end foran og har tendens til at glide bagud. Derfor har jeg taget masker ind mellem ærmer (ikke forkanter) - ad 2 gange -, faktisk dobbelt så mange som angivet i opskriften. Hele jakken hænger jo i de masker, som tages op til forkanter og nakkekanter. Derfor strikker jeg masker op langs den indvendige side i forkantens masker mellem ærmerne. Jeg strikker 3 pinde glat og lukker af med garn i en farve, der passer til ryggens farver. Kanten syes fast. Det giver en fast kant med en flot finish 

Flot finish og en meget stabil kant langs halsudskæringen.

FINALE - OG NU ER DER DØMT HAVEARBEJDE

1 kommentar:

Anonym sagde ...

:-) Så fin!