mandag den 1. januar 2007

Julepynt af stof og flamingo

Den 1. dag i det nye år 2007
Billedet er lidt mørkt, men sådan er vejret jo i denne tid - alligevel har jeg valgt ikke at lysne billedet fordi det gengiver stemningen denne 1. januar 2007 meget godt.
Stormsusene vælter kaskader af regn ned over os og fuglene flakser rundt mellem de drivende skyer, som af og til åbner for et pragtfuldt blik til skyer med ovenlys og en bid af den smukkeste aquamarinblå himmel.


Hjerterne hører til en lille samling victoriansk julepynt som jeg nørklede på for nogle år siden. Det var sjovt at prøve, og blev hurtigt til meget synligt julepynt.Stjernen hører ikke med til "flamingo-stof" julepynten. Den er syet over pap og polstret med lidt dukkevat. Flamingopynten er kort fortalt lavet ved at man har forskellige former af flamingo, som man ridser dybe spor i med en kniv, hvorefter man beklæder formen med stof, som man propper ned i ridserne. Til slut kan man pynte med snore og perler. Juletræerne er lidt sene at lave. Her skal der klippes en masse firkanter, store forneden og mindre foroven. Firkanterne foldes og sættes på flamingokeglen med knappenåle. Man starter forneden og nålene skjules af den overliggende lap.

5 kommentarer:

bittestrik sagde ...

Hold da helt op noget fint julepynt du har lavet. Jeg elsker når julepynten er hjemmelavet og man kan se der virkelig er gjort noget ud af den. FLOT

Dorte Christensen sagde ...

Hej Ingeborg
En gammel tråd, men jeg vil høre dig om du har en bog med vejledninger til den teknik du har brugt på juletræerne?
Min mor lavede nemlig noget lignenede for år tilbage og vil gerne igang igen, men kan ikke finde den bog hun brugte dengang.
jeg håber du måske kan hjælpe os :)
med venlig hilsen Dorte

strikinge sagde ...

Hej Dorte
Jeg kan desværre ikke svare dig på anden måde når jeg ikke ved, hvem du er eller har din mail adresse. Jeg er faktisk ved at sælge materialer til Victoriansk Julepynt, som bogen hedder. Den er købt hos Panduro/Fredensborg.
mange hilsner
Ingeborg

dorte Christensen sagde ...

1000 tak, den må jeg på jagt efter til min mor :)

strikinge sagde ...

Hej igen Dorte
Hvis jeg kan finde min bog/hæfte, er det til salg sammen med en del materialer - stof - nåle osv.
Er du interesseret, så meld dig igen.
Hvis du er medlem af webstrikkerne må du gerne kontakte mig der.
Med venlig hilsen
Ingeborg