søndag den 21. januar 2007

Latex under futterne

Øv - nu kan man ikke rutsche mere farmor!
Latex (Gummimilch unter die Puschensocken)
Futterne har nu fået 1 -2-3 lag latex (flydende formgummi fra Panduro til 130 kr. pr. liter)
Jeg havde købt 1 hel liter, fordi jeg også ville give en lille løber et lag i bunden. Og jeg ved, hvorfor det hedder en løber, sådan et lille tæppe, for det løber simpelthen væk hele tiden!.
Løberen smurte jeg på bagsiden med en bred pensel, som allerede efter første gang ikke var pensel mere, men den blev dog brugt 2. og 3. gang også. Husk alligevel at skylle penslen med vand efter hver omgang. Futterne stak jeg hånden ind i og med den anden hånd smurte jeg latex'en på med de bare fingre. Det var den nemmeste måde at styre det på.
I baggrunden ses garnet til de næste futter, tvundet på rokken af pladegarn og tynde tråde maskingarn i 100 % uld. Pladegarnet er jo alt for skrøbeligt til at kunne maskinstrikkes.

1 kommentar:

Kristine sagde ...

Hej Ingeborg
Jeg har også oplevet pensler forsvinde efter kontakten med latex. Har fået et tip - nemlig at folde en skumgummivaskeklud og sætte den på en tøjklemme (altså sætte klemmen fast på skumgummikluden) og så bruge den til at påføre latex med. Jeg har endnu ikke prøvet det selv, men jeg tror at det virker. Måske skal skumgummikluden klippes over før den foldes.

mvh
Kristine, Køge - snart Salten:-)