fredag den 5. oktober 2007

55 år siden vi indtog Gustav Johannsen Skolen


2007
50 år siden vi forlod skolen med realeksamen i lommen

Det er 55 år siden vi sidst stod på denne trappe og blev fotograferet i anledning af skolens invielse, hvor vi som 1. års mellemskoleelever tog skolen i besiddelse. Vi har altid været 2 konkurrerende klasser - A og B. Udover os var der også en C og D klasse men i de klasser var der hverken konkurrence eller sammenhold. Måske havde A og B klassen også et tættere forhold fordi vi altid var på lejrskoler sammen.
Klassens dydsmønster mødte op med mest pangfarvede hår jeg længe har set - så der er da noget, som har ændret sig.
Hvis der er nogen fra Læsø, som læser dette, vil de genkende en af øens lærere bagest på trappen.
Fotografen ville have de forreste af os til at sidde på trappen - men vi gjorde ham høfligt opmærksom på at de fleste af os havde rundet de 66-67 år.

Vi har aftalt at mødes igen om 5 år..... for nu går det jo pludselig stærkt ...........

1952

Her er vi så som 12 årige på vores første skoledag i den nybyggede skole. Jeg står som nr. 3 fra venstre med mine lange fletninger og ternede sportsstrømper. Læg mærke til klassens største og mindste pige. De står ved siden af hinanden yderst til højre. (Den store pige er den hvidhårede dame bagest på billedet fra 2007. Den lille pige, som også hed Ingeborg var desværre på ferie og kunne ikke deltage.

1977

Ved skolens 25 års jubilæum var vi mødt med 16 gamle elever fra B-klassen. Vores klasselærer H.C.Hansen blev senere rektor på skolen og ved talerne i år var der mange af drengene der mindedes hans special-lussing. "Optræk ved de små hår ved ørerne, derefter to hurtige lussinger på højre og venstre kind - slam-slam. I dag påstår de at de ikke har taget skade af det. Var det "grove forbrydelser", kunne drengene vælge mellem en "sveder" eller rap i enden. Selvfølgelig valgte de det sidste - det var mest mandigt. Så blev de sendt ned i sløjdlokalet efter en rundstok og så fik de med den til der ikke var mere stok tilbage. Imens sad pigerne og tudede!!! - Godt at korporlig straf er afskaffet.
Desværre er 5 af drengene på billedet ikke mere i live i dag.Vi sendte dem og et par stykker fra A- klassen mange kærlige tanker.

Ingen kommentarer: