3-4 mellemstore kogte kartofler fra dagen før.
1 æg
500 gram torsk, sej eller andet lyst fiskekød, som dampes mørt i lidt vand.
Salt og peber samt revet løg efter behag.
lidt mel til at vende frikadellerne i.
Jeg havde købt to pakker sej i Føtex. Dem kogte jeg i letsaltet vand i små 6 minutter, indtil kødet var hvidt og stadigvæk kunne hænge sammen. Kartoflerne moses, fiskefarsen, løg og 1 æg salt og peber blandes grundigt, til der ikke er hele fiskestykker længere. Formes til små aflange frikadeller, vendes let i mel og steges i lidt olie. Det er virkelig guf og da vi skal have dem med på ferie, måtte jeg nådigst tildele gemalen 2 stk. og derefter gemme dem.
Samtidig havde jeg stegt nogle sildefileter til at lægge i eddikelage. Den slags mad mad orker jeg ikke at lave ret tit, for mit køkken ligner altid en slagmark - man sku' ha' det ligesom TV-kokkene - de smider bare alt ind under bordet og så ser der net og ryddeligt ud. Hmmmmm....
Det er derfor jeg ikke er nogen køkkenørn: så meget rod for så lidt!
1 kommentar:
ÅÅÅÅH Ingeborg, det får virkelig mit mundvand til at løbe.
Da jeg boede ved vesterhavet, fik vi fisk flere gange om ugen, for vi fangede dem jo selv
Send en kommentar