søndag den 23. november 2008

Huslige sysler - for en gangs skyld

Kvædegelé af mosters kvæder
I år var der rigtig mange kvæder, men fordi vi stadigvæk har syltede kvæder fra de to foregående år, skulle der kun koges gelé i år. Det er da også langt det nemmeste.
Kvæderne skal have vasket det uldne lag af, snittes og koges, for derefter at dryppe af i en saftpose. Saften koges med sukker og skulle blive fin gelé. Det havde den nu ikke lyst til at blive, så efter et par dage uden gelering, måtte det hele tilbage i gryden igen og have en portion geléringsmiddel rørt i........ jeg bliver vist aldrig udlært i husmoderlige sysler.

Jeg har endda god hjælp af Tørsleffs syltebog, købt i brugsen for mange år siden - og allerede dengang var oplaget på over 1.6 millioner - Så der må findes nogle stykker af dem spredt over det ganske land. Jeg har sat mine egne notater ind på de relevante sider. Det er bare kanon, når man lige kan se, hvor meget sukker der skal til en 10 liters spand kvæder osv.


Aftensmaden kom til at stå på risengrød med smørklat, kvædegelé og hvidtøl. Ja, der er kun godt 4 uger til jul..............


Uhm.........

Ingen kommentarer: