lørdag den 28. juni 2014

Første stop på Færøerne


Færøerne
 Mandag morgen ankom vi til Tórshavn på Færøerne. Det var spændende at se det første glimte af et helt specielt  landskab.
Vejret var fint - det plejer vist ikke at være ret meget anderledes. Bjergtinderne er indhyllede i skyer og dis. Temperaturen var omkring 3-4 grader. Til gengæld var der kun lidt søgang een dag i løbet af ugen. Så var det med at have balancen i orden - navnlig i restauranten.

 Fra dækket kunne vi nyde det første indtryk af den storslåede natur - og det var godt med varmt tøj på!


Set fra Norrönas dæk ligner Tórshavn en lille legoby. Yderst på spidsen i havnen ligger Færøernes Landsting - omgivet af mange gamle rødmalede træhuse. Formiddagens udflugt gik til  Kirkjebyør og måske verdens ældste træhus med ca. 1000 år på bagen.  Allerede om eftermiddagen sejlede vi videre til Island, men kommer tilbage til Færøerne allerede om torsdagen.

Om torsdagen var vi på en heldagstur til Eysturoy og den nordligt beliggende by Gjógv. Jeg er ikke meget for bjergkørsel, faktisk slet ikke og nærmest ræd. Men med en stedkendt dygtig "indfødt" chauffør ved rattet i en fin ny bus var der der så meget af landskabet vi fik at se, at jeg glemte hvor vi kørte.Gjógv Tórshavn

Vi fik 13 timer ekstra i Tórshavn på grund af en reparation af en generator. Fint nok for os!

Ingen kommentarer: