lørdag den 28. juni 2014

Viking Cruise til Færøerne og Island med Smyril LineVi  har aldrig haft lyst til at rejse til varme lande, derimod har Færøerne og Island været interessante destinationer for os. Ikke mindst fordi jeg har læst en del bøger af forfattere fra disse lande. Jón Kalman Stefánsons Trilogi fra Island og William Heinesens bøger om livet på Færøerne,  skærpede lysten til at se og opleve den barske natur i disse 2 nordiske Lande.

En annonce fra Smyril Line lokkede med et krydstogt "Viking Cruise" i Vikingernes fodspor. Herligt, for jeg har aldrig fløjet - men har derimod haft sejlbåd i 35 år. Vandet er vores element. Vi tog en hurtig beslutning og bookede et 7 dages krydstogt med afgang  fra Hirtshals den 3. maj 2014


Vi tog nu afsted allerede den 2. maj og overnattede på Skaga Hotel i Hirtshals, hvor vi også kunne langtidsparkere bilen. Vores kahyt lå på dæk 7 - jeg har sat en rød cirkel om "vore vinduer".
Vi havde valgt at booke os ind på Norrönas luksuskahytter. Der er kun 12 af dem, men det var virkelig
rart at have så fine forhold om bord. Sejltiden er lang.  Kahytten havde alt det vi skulle bruge, fine senge og badeværelse, skabe, skrivebord og sofa og lænestol. samt 2 vinduer. Minibar og frugtkurv var gratis goder.
I Norrönas forstavn er der anbragt et videokamera og på kahyttens store fladskærm, som hænger sådan at man kan kigge fjernsyn fra sengen, kan man døgnet rundt se, hvor man befinder sig. Det var jeg helt begejstret for. Så højt mod nord, er der allerede først i maj måned lyst næsten døgnet rundt. Ovenstående billede er taget af monitorens aktuelle visning.  Andre fjernsynsprogrammer så vi slet ikke. Norröna fungerer både som færge/passagerskib og krydstogtsskib. Færgen er bygget i 2003 og alt fremstår  flot og nyt. Her kan du læse mere om skibet
Vi er "vandmennesker" og brugte mange timer med at skue ud over vandet. Vores yndlingspladser var på skibets agterdæk, med helikopterlandingspladsen som tag. Her sad vi fint i læ med udsigt til vand og land.

Vi kunne ikke blive trætte af at kigge på kølvandsstriben med det flotte rene turkisfarvede  vand.
Skibet har plads til ca. 1.400 passagerer, men vi var kun ca. 700 mennesker om bord på denne rejse. Derfor var der altid god plads på dæk og i restauranterne.

Ingen kommentarer: