søndag den 29. juni 2014

Med kurs mod Danmark

ShetlandsøernePå rejsen tilbage mod Danmark sejlede vi tæt forbi Shetlandsøerne. Det gjorde vi også på udrejsen, men da var det nat - og vores kahyt var på styrbordssiden  På nogle afgange anløber Norröna også Shetlandsøerne. Dog ikke på denne årstid. Om natten sejlede vi forbi mange stærkt oplyste boreplatforme. Til gengæld så vi næsten ingen skibe under sejladsen .


 Norges kyster
Jeg var næsten kommet for sent ud af fjerene, da jeg kl. 04.23 kom i tanker om at jeg gerne ville have et billede af solopgangen over Norge. Dækket var helt mennesketomt og det var vidunderligt at se solen stå op over Norge.

Monitorer på alle dæk oplyste om vejr og vind, ankomsttider, skibets position og meget andet. Iøvrigt betyder shiptime at vi ved afsejlingen stillede urene 1 time tilbage. På Island burde vi have stillet urene yderlig en time tilbage, men man holdt sig til Ship-time = 1 time bagud i forhold til Danmark. Ud for Hirtshals så vi en enlig fiskerbåd med "turister"  og så var det med at gøre klar til landgang.

Ingen kommentarer: