mandag den 8. november 2010

Hjemmelavede "Gourmet-Mejsebolde"

Hjemmelavede mejsebolde - se flere billeder på min anden blog

Opskriften kommer her:

25 % knuste hvedekærner/ eller klid

25 % solsikkekerner uden skal

20 % blandet fuglefrø - hirse, hamp, jordnødder, rosiner

10 % grove havregryn

10 % usaltet svinefedt

10 % billig hård margarine eller Palmin

Alt fedtstoffet kan erstattes af oksetalg - men det kunne jeg ikke få fat i.
Fedtstoffet smeltes ved så lav temperatur som mulig- f. eks. i microovn. Øvrige ingredienser hældes i en røreskål, blandes og fedtstoffet røres i. Lad maskinen køre 6-7 minutter indtil dejgen er sammenhængende og har optaget fedtstoffet.

I morgen finder jeg ud af om fuglene kan li' det! De sidste to år har de ikke gidet spise de købte bolde. Og hvis jeg tænker på at de har ligget ved stuetemperatur i de fleste forretninger - måske endda i lang tid, må fedtet sikkert være harskt.

I mangel af egnede net til mine luksusbolde, hæklede jeg luksusnet af fiskegarn. De kan genbruges, fordi de er lukket med snoretræk gennem maskerne. Iøvrigt er der efter bunden kun hæklet stangmasker i runder.


Blåmejsegodkendt :-)

3 kommentarer:

Angelika sagde ...

jeg gad godt vaere fugl i din have :-)

Rixen sagde ...

Sikke en god ide!
Må man bede om opskriften på dine kuglenet? -Er nybegynder i hækling, så det der med at finde på selv, er jeg ikke nået til :/ Men det er en super god ide!

Anonym sagde ...

Efter at have købt mejsekugler i grønne ikke miljøvenlige plastnet, mente jeg, at man kunne lave nogle selv. Ved et tilfælde ser jeg på din blok at du har lavet nogen. SUPER god ide. Er opskriften tilgængelig? Og i tilgift har du også en opskrift på hjemmelavede mejsekugler, lige noget for børnebørnene at være med til at lave.

Med venlig hilsen leneantonisen@gmail.com