tirsdag den 8. december 2015

JULEBRODERIER - FRA FOR 30-40 ÅR SIDEN

Fra mit arbejde som designer for diverse ugeblade har jeg stadigvæk mange broderier gemt godt væk i kasser, skuffer og skabe. Nu har jeg taget nogle af dem frem og de skal enten sælges eller gives væk.


Ovenstående broderi med lysestage er broderet på et lille ophæng til juleposten. I dag er der vist ikke længere brug for et specielt ophæng til julekort - måske er det blevet  lidt kedeligt med den elektroniske post.


Mange af mine design var med de røde julestjerner, kristtjørn og snebær. De tog sig altid meget flotte ud på naturfarvet hørlærred. Mange broderier blev skabt med materialer fra Højskolernes Håndarbejde. Billedet viser et udsnit af en rund blomsterkrans på en 130x130 cm stor dug,


Til dugen var der både dække- og mellemlægsservietter.

Her et udsnit af en lang festremse over det samme motiv


Jeg har aldrig syet patchwork - kun broderet noget, der ligner. Det er jo ikke alle, som kan li' det alt for julet.


Ofte kunne samme motiv bruges til forskellige broderier. Her monteret med naturfarvet hørlærred.


Samme motiv som på det lille vægbillede har jeg brugt til en lang festremse broderet med bomuldsgarn på groft vævet naturfarvet hørlærred .


Min smag går i retning af det lidt andre farver og mere enkle motiver - ikke noget med julemænd eller den slags. Her er det stjerner og hjerter i korssting - omgivet af stikkesting med sølvtråd anvendt på en festremse. Næsten alle mine festremser er sømmet op med hulsøm.
Dette design er fra Højskolernes håndarbejde - jeg har anvendt helt andre farver, som på det tidspunkt passede til vore omgivelser. Julerød er absolut no-go hos mig, hvis det er ting jeg selv skal bruge.
Der ligger meget mere i skufferne, men det må være nok juleri for i år, for selvfølgelig skulle broderierne både vaskes og stryges før fotograferingen.


3 kommentarer:

Garnløkken sagde ...

Smukke broderier du viser frem.

Angelikas quilts and knits sagde ...

kære Ingeborg,
dine broderier er meget fine. Sikke et arbejde med ikke kun at brodere, men også at designe mønstre. Jeg kan bedst li´ stjerner og hjerter uden alt for meget andet og har efter mange års pause ønsket mig et broderikit i julegave.

Ha´ en rigtig hyggelig adventssøndag

Angelika

Anonym sagde ...

Kære Ingeborg.
Kom ved et tilfælde forbi din blog og måtte lige en tur ned af memorylane da jeg så dine fine broderier.
Min mormor var også ørn til at brodere og min mor syede en del tøj til min søster og mig, bl.a. nogle fine hvide kjoler som min mormor så broderede blomsterkranse på hele skørtekanten - åh hvor var vi fine.
Men men, der var en bagdel ved det med skørtekanten, blomsterkransene blev meget ofte beundret og skulle gerne beundres på nært hold og det resulterede i at vi tit stod med kjolen oppe om de røde ører :-)

En lille hilsen fra Schweiz

Berit Kühne