fredag den 20. februar 2015

En form til et blomsterhjerte


Det er ingen hemmelighed at jeg nyder at lave blomsterdekorationer, kranse og andet til festlige lejligheder. Fordi Berit og Per's sølvbryllupsfest skulle holdes nogle dage senere og æresporten ikke kunne transporteres til festlokalet, ville jeg gerne lave et stort hjerte med grønt og roserJeg kender ingen steder i nærheden, hvor man kan købe en "hjerteformet bund" til blomsterbinding. Der måtte improviseres. Vores ligustertræer havde meterlange skud som kunne benyttes. Jeg klippede grenene af og lod dem tørre et par dage inden jeg med ståltråd bandt 2 bundter a' 3 grene - med blade og det hele. Bundterne blev bundet sammen i begge ender og formet til et hjerte. For at holde på formen indtil grenene var tørre, bandt jeg en ståltråd i foroven og forneden. Efter nogle dages tørring, bandt jeg flere lag lavendelgrene udenpå. De tørrer hurtigt og lugter godt.
Det hele skulle jo nødigt mugne. Selvgjort er velgjort og jeg kunne selv bestemme størrelsen. Jeg har ikke tidligere brugt lavendel til at binde kranse med, men det er et meget fint materiale, næsten nemmere at have med at gøre end grangrene. Foreløbig skulle jeg bare have en fin bund til den videre dekoration. Vi tog i børnenes sommerhus en uges tid før festen og her havde jeg god tid til at gøre hjertet færdigt.

3 kommentarer:

Camilla Nielsen sagde ...

hej først super fedt og flot lavet

kan man lave det til en bord dekoration

Camilla Nielsen sagde ...

kan man bruge den som bord dekoration

hvor kan man finde lavendel grene og blade

strikinge sagde ...

Hej Camilla
Jeg kan ikke svare dig på anden måde end her, når du ikke har efterladt en adresse.
Alle materialer er fra min egen have og om du vil lave den til borddekoration skal hjertet jo have en støttepind af en eller anden slags for at kunne stå op.
Med venlig hilsen
Ingeborg