torsdag den 26. februar 2015

ZIG-ZAG I EN BLÅ/- GRÅ KOMBINATION - HÆFTNING AF ENDER


Jeg havde fundet rigtig mange garner i sokkegarnstykkelse frem og fandt frem til de endelige farveskift ved at bytte lidt rundt på garnnøglerne. Dog er der i hele tørklædet benyttet en mørk grå følgetråd af angora i  næsten samme tykkelse

Det er aldrig sjovt at sidde med mange garnender der skal hæftes. Det kan man komme meget nemmere om ved, når man splejser garnenderne sammen ved farveskift. Her ser man tydeligt, at det er langt nemmere og næsten usynligt med min metode:

Jeg viser metoden på et færdigt sjal - glemte at fotografere undervejs med sjalet. Slut garnet i siden med en 10-12 cm lang garnende. 


Tråd det nye garn i en spids stoppenål og "ål" den nye farve gennem garnstumpen.

Træk garnet helt igennem.

Stop ca. 1 cm før strikkanten.

Del/trævl garnet op som vist på billedet og ryk stumperne af, i begge ender så overgangene bliver jævne - ikke som klippet af med en saks.

Strik videre, for det har ingen betydning i farveskiftet at de første kantmasker måske har en anden farve eller er lidt tykkere. Denne metode er langt nemmere end endehæftning og jeg synes at det er træls at sidde med et strikketøj med ca. 160 ender der skal hæftes.

1 kommentar:

Jane Birke Nielsen sagde ...

Tusind tak :) Det skal da prøves.