fredag den 13. januar 2017

FINGERHANDSKER STRIKKET PÅ MASKINEN

FINGERHANDSKER PÅ STRIKKEMASKINEN?
Det lyder kompliceret, men har man prøvet at strikke fingerhandsker i håndstrik, ved man hvordan "konceptet" er og med nogen øvelse og god vejledning HERFRA, lykkedes det at få strikket det første brugbare eksemplar. Undervejs er der altid plads til forbedringer både af teknik og pasform.Jeg stilede efter at familiens unge og ældre mænd skulle have fingervanter i uld - med åbne tommel- og pegefingerspidser, så de kunne betjene en telefon uden at tage handskerne af. I alt 5 par. Den lilla tråd i de øverste handsker indikerer at de to handsker hører sammen, så jeg fik dem pakket i de rigtige julepakker.Når handskerne er på, er fingerspidserne næsten dækkede, så man kun behøver at hive lidt ned i handsken.

Hm......... det ser da lidt mærkeligt ud? I min iver for at starte på fingrene havde jeg glemt at strikke stykket mellem tommelfingeren og starten af de øvrige fingre. De første handsker var svære at få lukket af på maskinen. Det er ikke til at komme til at trække maskerne ordentligt ned. Jeg besluttede så at køre over på kontrastgarn og lukke af i hånden. Fingrene kunne så strikkes lige lange, indtil jeg fik målt mig frem til det passende antal omgange på hver finger. 

Jeg har ændret opskriften fra Stricknetz.de på nogle punkter. Jeg tager masker op mellem fingrene i stedet for at flytte maskerne og tage masker op af selve fingeren. Det er meget nemmere og ser bedre ud. Desuden flytter jeg tommelfingerkilen indad i hånden. På den måde skal man så strikke en højre og en venstre handske. I vejledningen står der at man skal strikke handske nr. 2 modsat. men det giver ingen mening, når der ikke er mønster på hånden og tommelfingeren sidder i siden. 

Men redningen blev mine egne nedtræksredskaber, nemlig mine "sokkegafler", som egnede sig fortrinligt til formålet, når de blev gjort helt flade og uden svaj i gaflen. (Jeg har stadigvæk nogle gafler til salg) Skriv til mig på:    strikinge@strikinge.dk, hvis du gerne vil købe nogle gafler. 


Ingen kommentarer: