onsdag den 11. januar 2017

JULEKASSEN SOM BØRNENE VIL HUSKE

For mange, mange år siden har jeg til ugebladet HJEMMET  designet denne stofbetrukne julekasse. Min tanke var at børn skulle genkende kassen som en dejlig ting, som blev taget frem ved juletid. Vore egne børn har nu selv børnebørn, så kassen er ved at være et gammelt klenodie, med mange gode minder for os allesammen.
Kassen er bygget over en stor papkasse, som blev splittet ad.  Yderstoffet  til siderne blev klippet  i een lang bane, som blev inddelt i passende felter og pyntet med figurer klippet i filt, lidt zigzag bånd langs kanterne og et rødt bomuldsbånd som afslutning. Filtfigurerne er syet på med knaphulssting Pappet til siderne blev lagt ind i den lange sidebane. Bund og top blev betrukket med stof. Bunden syet på langs alle 4 sider, topppen /låget kun langs den ene langside. Lukketøjet er en ring syet på sidens midte overfor nogle bindebånd på låget.
Med tiden er der kommet meget mere julepynt til, så det i dag kun er de mest skrøbelige og antikke julekugler der opbevares i julekassen. 

Ingen kommentarer: