fredag den 13. januar 2017

HUE - TØRKLÆDE OG FINGERHANDSKER TIL EN MAND

 Når man nørkler julegaver i stor stil, er det knap så smart at vise dem i bloggen før jul, så det er ikke fordi strikkemaskinen og strikkepindene ikke er blevet rørt i lang tid. Planlægning med lidt luft er derfor en god ting, hvis man selv vil nørkle julegaver.Oprindelig havde jeg kun planlagt at strikke fingerhandsker og filtede hjemmesko til familien, men der blev også garn og tid til et huesæt, som det var sjovt at strikke. Jeg har strikket med ARWETTA og Regia strømpegarn, løbelængde 210m/50 gram.


Grønne Smartphone fingerhandsker, en hue med et flot mønster, helt i dobbelt strik og et langt tørklæde på 2 m


Mønstret på huekanten er tilpas diskret og nemt. Huen er strikket på maskine og for at mønstret skal passe nøjagtigt i ombukskanten, må man lave en strikkeprøve i en god længde. Normalt skal inderhuen eller foret om man vil være lidt mindre end yderstoffet. Her må man dog beregne nogle ekstra rækker til ombukket forneden. Den inderste hue har en søm, men efter mønstret har jeg hængt maskerne om til rundstrik, så der ingen søm er på ydersiden. Der er startet og sluttet med kontrastgarn.


Nu kan arbejdet dampes inden maskerne tages op til pulden. Det forhindrer rendemasker og maskerne er nemme at sætte over på strømpepinde eller en kort rundpind. Jeg har strikket en puld i begge ender
af "pølsen", hvor den ene ende til slut trækkes ind i den anden ende. Nu skal det gerne passe med ombukket! Puldens masker er delt ind i 5 lige store dele og der strikkes indtagninger på hver del, 10 gange på hver 2. omgang og 10 gange på hver omgang. 
Færdig med handsker og hue havde jeg 3 hele nøgler garn i hhv. grønt, blåt og gråt tilbage og desuden en større rest mørkere petrolgrønt i samme farve som huens bundfarve. Det kunne der blive et langt ribstrikket tørklæde af.


1 kommentar:

Helen sagde ...

Fine sæt Ingeborg.