mandag den 5. november 2018

OMPOLSTRING AF DESIGNERSTOLE - DEL 1


Projektet ombetrækning af stole planlægges

Vores barnebarn Lasse havde købt 6 Kaj Kristiansen designerstole af lyst egetræ. som trængte til nyt betræk og nye gjorde. Både betræk og gjorde havde set bedre tider. De gamle gjorde var lavet af en slags gummieret stof. Flere gjorde var sprunget, så vi blev enige om at der skulle nye gjorde, nyt koldskum og nyt stof på. Desuden skulle de lakerede stole slibes helt i bund og sæbebehandles






Før man piller det hele fra hinanden, er det en rigtig god ide at tage billeder af foretagendet, så man bagefter kan huske, hvordan det så ud og hvordan stoffet var syet sammen omkring sæde og ryg. Jeg fik desværre ikke taget billeder af de gamle stole.

Andre vigtige detaljer
 Sammensyning med blindsting
 Nogle steder var stoffet syet sammen på maskine, andre steder i hånden med blindsting
 Rart at huske, hvor stort overlap der skal være de forskellige steder. Det får man brug for ved beregning af stofmængden.
 Det gamle polster var formstøbt omkring kanterne og var smuldrende. Formstøbe kan jeg ikke, men man kan på ryglænet bruge 2 lag skumgummi og lime det yderste lag sammen med toppen af forsidens lag.  


Det er et stort arbejde at få trukket de mange, mange hefteklammer ud sammen med betrækket. Beregn stofforbruget ud efter de afpillede betræk, men læg mindst 10 cm til langs alle kanter. Man skal have noget stof til at holde fast i, før det kan hæftes på og at betrækket også skal dække skummgummiets tykkelse. 

Fortsættes på Del 2 - alle remedier til projektet.

Ingen kommentarer: