Polstring og betræk på ryglæn
Forsiden blev betrukket ligesom sædet og hæftet hele vejen rundt. Hjørnerne var lidt svære på grund af den bratte runding.
Der måtte laves en masse små indklip i stoffet for at tvinge det pænt rundt om hjørnerne. Klammerne skulle sættes langt inde, fordi bagklædningen skulle sys på uden alt for mange synlige rynker i hjørnerne.
Det gamle stof var faconsyet på maskineomkring bagklædning og indvendig side. Det kunne jeg ikke gøre. Det ville have været nemt bare et sy et passende betræk lige til at trække over som en pose. Jeg måtte finde på noget andet: Et stykke stift pap blev forsynet med et tyndt lag skumgummi og fibervat. Her brugte jeg spraylimen for at holde tingene fast på pappet. Stoffet blev trukket over og sat fast over bagsiden med ritråde fra side til side, så der var styr på det. Meningen var at den betrukne bagside skulle syes mod ryggens forreste del med blindsting hele vejen rundt. Det prøvede jeg, men var ikke tilfreds med overkanten. Så stoffet kom af igen, en ny teknik måtte prøves.
Hjørnerne fik en masse små indsnit og mange klammer, så langt inde som muligt
Billedet viser min veledon strimmel hæftet tæt sammen langs overkanten. Pilene peger det stoflag, der vippes ned over ryglænets bagkant, når man har lagt det polstrede papstykke indeni. Pappet skal sidde stramt mod lænets overkant og klammerne, når stoffet er vippet ned.
Der ligger 2 lag stof, 1 lag fra den ombukkede kant fra ryggens forside og 1 lag fra stoffet, som vippes ned over ryggens bagside, som pilene viser.
Inden der blev lukket helt for betrækket blev hullerne til ryglænets fastgørelse markeret.
Finale
Nu mangler vi at finpudse og ludbehandle stellet inden sæder og ryglæn kan monteres.Nye dækknapper til hullerne i armlænets sider er bestilt hos en trædrejer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar