mandag den 5. november 2018

OMPOLSTRING AF DESIGNERSTOLE - DEL 4 - PÅSÆTNING AF GJORDE

Nye gjorde på alle sæder



Allerførst får du brug for gjord, trykluft hefteklammermaskine, klammer og en gjordestrammer. Den er nødvendig, hvis du skal have gjordene sat stramt på, så sædet ikke kommer til at hænge igennem når man sætter sig.
Slib trærammen let efter klammermærkerne og mål rammens indvendige sider op og fordel og marker gjordenes placering på alle 4 sider, så de kommer til at sidde vinkelret på hinanden.


En gjordestrammer laves af et stykke stabilt træ eller krydsfiner. Bor/skær et ca. 10 mm bredt hul i gjordens bredde + 5 mm ekstra i hver side. Du skal også bruge en rundpind i 10-12 mm Ø, ca. dobbelt så lang som gjordens bredde.Man kan også købe gjordestrammere i forskellige udførelser. Det er godt at være 2 om dette arbejde! En til at stramme gjorden  og en til at sætte klammer i.


1. Du har sat mærker i gjordens bredde, hvor de skal placeres. Begynd med den midterste gjord. Sæt gjordens første ende fast med 3 klammer


2. Bøj gjorden tilbage 



3. Sæt 3 klammer nedenfor de første 3 klammer, som er skjulte under gjorden


4. Træk gjorden over til til den modsatte side. Nu får du brug for din gjordstrammer.  Fold gjorden og før den gennem hullet i strammeren.


5. Sæt pinden i folden 


6.  Stram gjorden  ved
at vippe strammeren ned mod/på kanten. Stram til det knager. Det kan man ikke gøre med de bare fingre.


7. Sæt igen 3 klammer i, sådan at der er plads til
3 klammer nedenfor. 


8. Bøj gjorden tilbage og sæt klammerne i og klip gjorden af ca. 1 cm fra klammerne.




9. Til sidst skjuler og beskytter man gjordene ved at 
 hæfte et stærkt stykke stof over gjordene. På de gamle sæder var stoffet alm. jutestof.  Ovenpå lægges polstring og stof

Fortsættes med del 5 - polstring af sæde

1 kommentar:

Lars sagde ...

Superfin instruktion! Den er en kæmpestor hjælp til vores gjordeprojekt :-)