Polstring og betræk til sæde
Koldskum til sædet klippes 15 mm større hele vejen rundt, så det kan dække trækanterne. Er rammens trækanterne meget tykke, må man klippe endnu større. Fibervattet klippes som stoffet. Yderstoffet tvinger skumgummien rundt om kanterne. Hvor det er for stort/tykt ved benene må man skære lidt tilbage. Et lille trick: Jeg har klistret to spritpenne sammen med 15 mm afstand og kan på skumgummiet tegne de to streger op efter min markering af sædets originale størrelse.Inderste streg følger sædet.
Læg skumgummi, fibervat og stof på sædet og start med at hæfte det fast. Sæt først klammer i på midten langs to modstående sider - sørg for at stoffet har lige trådretning. Sæt 2-3 klammer mere til begge sider og sæt klammer i de to andre sider. Stoffet skal strammes jævnt hele vejen. Vend sædet ofte for at se om "trækket" er tilpas og jævnt fordelt. Her ses det tydeligt at stoffet skal klippes med rigelig plads til at hive i når det skal sættes fast! Når alt er ok, klippes det overskydende stof af, et passende stykke fra
Hjørnerne har ofte alt for meget stof og man må forsigtig klippe overskydende stof og vat væk når man har fundet en teknik til at bukke hjørnerne smukt til bagsiden.
Start med at klippe den del af der er for meget. Klip hellere 2 gange eller flere gange
.
Fibervattet kan skæres helt i facon uden overlap
Med lidt tålmodighed og øvelse blev hjørnerne pæne og ombukket næsten usynligt på oversiden af sædet. Det var især vanskeligt, fordi hjørnerne har en indadgående bue der hvor benene støder mod sædet.
Som afslutning blev der hæftet et stykke hørlærred på sædets underside, så det dækker klammerne fra stoffet. Færdigt arbejde !
I del 6 kommer turen til det sværeste, nemlig ryglænet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar