onsdag den 13. december 2006

Nyt til stuen - tæpper og "miljøstation"

"Villakvarter i Firenze"
For nogle år siden forelskede jeg mig vildt i et stort vægtæppe, som var smukt belyst med spots på et kursussted i Fredericia. Det var et Ege-artline tæppe vævet efter et maleri af Paul Klee " Villenviertel in Florenz". Året efter købte vi det som julegave til hinanden. Desværre blev tæppet mere og mere skævt og kom til "genopretning" på fabrikken. Da vi fik det hjem igen var det ikke en døjt bedre og jeg havde sælgeren mistænkt for slet ikke at have sendt det nogen steder hen. Tæppet havnede så under sofagruppen, hvor skævheden ikke var iøjnefaldende, til gengæld kunne jeg heller ikke se ret meget af de de skønne farver mere og gå på opdagelse i de mange mønstre. Der er faktisk både huse, mennesker, haver osv. alt det der kan betragtes i et villaområde.
Men nu skulle tæppet frem i lyset igen og det måtte kunne rettes op. På Ege-tæppefabrikken kunne de ikke hjælpe med gode råd. Derfor tog jeg en rask beslutning for da det gamle væg-til-væg tæppe var fjernet, kunne jeg benytte mig af de underliggende gulvplader , som ikke ville tage skade af et par søm. Tæppet blev lagt med vrangsiden opad og sjasket vådt med vand fra blomstersprøjte. Efter et kvarters tid var vandet trængt fint ned i tæppets bagklædning. Så hjalp gemalen mig med at trække tæppet lige og med at sømme det fast med papsøm. Derefter lavede jeg en ordentlig portion tykt tapetklister og smurte det på tæppets bagside - med fingrene for at massere "grøden" godt ned i bundstoffet. Efter ca. 1 døgn med en varmeblæser på var tæppet tørt og ganske i "vinkel". Nu pynter tæppet igen et synligt sted midt på det nye lyse gulvtæppe sammen med sin "lillebror" i mindre størrelse.


Tæppeløsningen til trappen

I tæppeforetningen havde vi valgt tæpper og "fagkundskaben" havde fundet de rigtige afslutningsskinner til os. Desværre viste det sig at de ikke passede til trappeafslutningerne. De kunne ikke rumme det tykke tæppe. (Lækkert tykt 100% ren ny uld).
Tæppet skulle have været bukket rundt på trinets forkanter. Jeg var bestemt ikke vild med at få guldlister i 5 cm på trappens 4 forkanter + 1 skruehul for hver 15. cm. Nix, så jeg gik i tænkeboks. I Trælasten fandt jeg nogle fine egetræslister, som min fingersnilde gemal satte på trappetrinnenes forkanter. Efter en 5-6 gange lak og afslibning, var vi så klare til at tæppefirmaet kunne fortsætte dagen efter. Men sådan skulle det ikke være - nu mangleder der afslutningsskinner ved flisekanten rundt om pejsen. Men endelig var vi da færdige et par timer senere - næste dag. Og så gik hele fredagen med at flytte møblerne tilbage - og få sat "biblioteket" i reolerne igen, gardinvask, vinduespudsning osv. Pyh-ha, det varer forhåbentlig 30 år igen inden der skal nye tæpper på .... Og det behøver jeg vist ikke at bekymre mig om.

Miljøstation i spisestuen

Jeg var godt træt af alt det affaldspapir, som "midlertidigt" kom til at ligge på den lille bænk: Gamle aviser og reklamer og ugeblade til viderebefordring. Der blev købt 3 flettede kurve og da jeg ikke kunne finde på anden "lågløsning", blev det til at Peter savede savede bunden af 3 kasserede bestikskuffer (vi går ind for genbrug). Pladerne fik betræk af pladevat og hørstof og så fik jeg brugt mine fine læderstropper, som jeg for nogle uger siden havde fundet i Farvehandlerens rodekasse for 15 kr. Dem kunne jeg altid bruge! Og nu er de brugt.


Kasse 1: Ugeblade, som skal videre i familien

Kasse 2: Reklamer og andre ulæste - til viderebefordring til kasse 3 :-)

Kasse 3: Reklamer og andet læst - til viderebefordring til Kommunens affaldssæk. Og i denne tid er kasse 3 dømt til tømning 2 gange om ugen!

Pyntelige læderstropper - beregnet til gardinophæng!
1 kommentar:

Fríða sagde ...

puha, det er godt nok trættende når man sådan skal renovere, men det bliver jo fint når det er færdigt. flot lösning med kurvene til bladene, ih hvor bliver jeg træt af dem!
hilsen fra Island
Frida